Cytat:
|
Oglądając mecz Brazylia - Rosja trudno o jakikolwiek optymizm, jeśli idzie o naszych siatkarzy. Różnica w zagrywce i przyjęciu jest ogromna. Co prawda na tych rywali można trafić dopiero w półfinale (oczywiście nie licząc meczów grupowych) ale jednak o medalu dla siatkarzy nie ma co myśleć.
|
Teraz też tak mówisz?
Przed meczem byłem optymistą i jak widać miałem rację

Na tych igrzyskach jeszcze się tak nie cieszyłem, tak jak teraz.
Bardzo dobra gra naszych siatkarzy. Niezmiernie cieszy mnie atmosfera w naszej drużynie. Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio nasi siatkarze tak 'żyli' spotkaniem, kiedy się tak nawzajem wspierali. Widzieliście te radość? Mamy drużynę! [Tak jak dziś walczyli nasi siatkarze, to... Najlepiej naszą dzisiejszą grę opisuje akcja, w której Kadziu znalazł się na stole

]
Po dzisiejszym meczu wielkie brawa należą się Igle! To co on dziś wyprawiał to naprawdę klasa. Ogólnie cała drużyna zagrała dzisiaj fantastyczne spotkanie. Cieszy również to, że mamy zmienników. Wika, który całe spotkanie przesiaduje na ławce, wchodzi na zagrywkę i Polacy zdobywają punkty serią!
Jeszcze raz BRAWO POLACY! Oby tak dalej. Jeśli nie przegramy meczu w szatni [a sądzę, że tak na pewno nie będzie] to Brazylia jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Nie mogę się już doczekać sobotniego spotkania. Nawet słynna... Brazylia naszej Polski nie pokona
Matyjaszczyk będzie walczył o brąz! Kto wie? Może będziemy mieć pierwszy medal!
Ps. Szkoda mi się tych naszych szablistek zrobiło. Socha aż się popłakała.