Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2008, 20:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Moi wodzowie ? Nie ma takich .
Ja ciągle chcę silnej Unii Europejskiej , która będzie miała posłuch na całym świecie . Także w Rosji . Nic się w tej kwestii nie zmieniło .
no to cały czas ta Europa pokazuje jaki ma posłuch jako euroentuzjasta i zwolennik NATO jestem pod wrażeniem skuteczności UE. Żal patrzeć jak jest upokarzana bo tylko tam gdzie ma pewne wygrane potrafi się postawić

Cytat:
Lepiej , zawsze lepiej jak się ma dodatkowe argumenty , ale absolutnie nie jest to konieczne :]
a kto mówi o konieczności? ale cóż szkodzi użyć

Cytat:
Tyle mi wystarczy
ja tez się cieszę,że potrafisz dojśś do czegoś sam

Cytat:
Chyba wyraźnie napisałem po powojennym zamęcie , czyli jak najszybciej po zakończeniu II wś . Gdyby Niemcy zostali na ziemiach odzyskanych , to przecież w latach 90 też nikt by ich nie wywalał .
Może była silna , może nie może było im to na rękę ważne, że ktoś chciał kiedyś z tym zrobić porządek, niestety uciekając się do zbrodni, do których nawiązała potem druga strona

Cytat:
Nie lubię się powtarzać .
Dwa Twoje argumenty dlaczego tym się bardziej należy niż tamtym .
Osetyjczycy - naród , Albańczycy - naród
Osetia - autonomia , Kosowo - autonomia
Państwo Osetia istniało wraz z Narodem
Państwo Kosowa nigdy nie istniało bo nie było takiego narodu
Kosowo jest niepodległe, Osetia i Abchazja nie

Cytat:
Nie wiem kto jej używa , ale pojawiła się już na począku XX w.
aha nie wiesz
Cytat:
Tyle , że to nie ma znaczenia w tej dyksuji . Poraz drugi piszę , że dałem to jako ciekawostkę .
dzięki za ciekawostkę

Cytat:
Trzeci raz już nie napiszę .
całe szczęście kończysz

Cytat:
napisałeś WOJNA TRWA OD LAT i dajesz mi hasełka dotyczące wojny w latach 20 XX w i na przełomie lat 80 i 90 a ja kontruje pięknym tytułem z tego hasełka na wikipedii ,,lata pokoju 1992-2008''
Bezczelny manipulatorze ?
tak wojna trwa od lat, bo nieuregulowane sprawy pozostające w zawieszeniu nie oznaczają, końca. Czy Korea PD i Korea PN są w stanie wojny? ano są,mają rozejm? mają, traktat pokojowy podpisany? nie podpisany, a co toczy się regularna wojna? nie toczy się. Rozejm nie równa się pokój. Czyżby definicja rozejmu była ci obca? Jak tego nie pojmujesz to już nie moja wina.
Ostatnio edytowane przez PvD : 11.08.2008 o godz. 21:01.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.