Mareq napisał(a):

Moi wodzowie ? Nie ma takich .
Ja ciągle chcę silnej Unii Europejskiej , która będzie miała posłuch na całym świecie . Także w Rosji . Nic się w tej kwestii nie zmieniło .
|
no to cały czas ta Europa pokazuje jaki ma posłuch

jako euroentuzjasta i zwolennik NATO jestem pod wrażeniem skuteczności UE. Żal patrzeć jak jest upokarzana bo tylko tam gdzie ma pewne wygrane potrafi się postawić
Cytat:
|
Lepiej , zawsze lepiej jak się ma dodatkowe argumenty , ale absolutnie nie jest to konieczne :]
|
a kto mówi o konieczności? ale cóż szkodzi użyć
Cytat:
Tyle mi wystarczy
|
ja tez się cieszę,że potrafisz dojśś do czegoś sam
Cytat:
|
Chyba wyraźnie napisałem po powojennym zamęcie , czyli jak najszybciej po zakończeniu II wś . Gdyby Niemcy zostali na ziemiach odzyskanych , to przecież w latach 90 też nikt by ich nie wywalał .
|
Może była silna , może nie może było im to na rękę ważne, że ktoś chciał kiedyś z tym zrobić porządek, niestety uciekając się do zbrodni, do których nawiązała potem druga strona
Cytat:
Nie lubię się powtarzać .
Dwa Twoje argumenty dlaczego tym się bardziej należy niż tamtym .
Osetyjczycy - naród , Albańczycy - naród
Osetia - autonomia , Kosowo - autonomia
|
Państwo Osetia istniało wraz z Narodem
Państwo Kosowa nigdy nie istniało bo nie było takiego narodu
Kosowo jest niepodległe, Osetia i Abchazja nie
Cytat:
|
Nie wiem kto jej używa , ale pojawiła się już na począku XX w.
|
aha nie wiesz
Cytat:
|
Tyle , że to nie ma znaczenia w tej dyksuji . Poraz drugi piszę , że dałem to jako ciekawostkę .
|
dzięki za ciekawostkę
Cytat:
|
Trzeci raz już nie napiszę .
|
całe szczęście kończysz
Cytat:
napisałeś WOJNA TRWA OD LAT i dajesz mi hasełka dotyczące wojny w latach 20 XX w i na przełomie lat 80 i 90 a ja kontruje pięknym tytułem z tego hasełka na wikipedii ,,lata pokoju 1992-2008''
Bezczelny manipulatorze ?
|
tak wojna trwa od lat, bo nieuregulowane sprawy pozostające w zawieszeniu nie oznaczają, końca. Czy Korea PD i Korea PN są w stanie wojny? ano są,mają rozejm? mają, traktat pokojowy podpisany? nie podpisany, a co toczy się regularna wojna? nie toczy się. Rozejm nie równa się pokój. Czyżby definicja rozejmu była ci obca?

Jak tego nie pojmujesz to już nie moja wina.