Wyświetl pojedynczy post
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 11:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę.

Lech jak dla mnie odpadnie w przedbiegach. Tak rozreklamowany Stilic na tę chwilę jest na pewno słabszy od Quinterosa, Murawskiego, czy Bandrowskiego, nie mówiąc o Jirsaku, Rogerze, czy Iwańskim. Lewandowski nie jest w stanie wygryźć ze składu Rengifo, który jest zupełnie bez formy. Doszedł Peszko, ale za Zająca, odszedł też Pitry, odszedł Quinteros, Reiss jest jeszcze starszy niż był. Jak dla mnie Lech w tym okienku w ofensywie wyszedł w najlepszym wypadku na zero. W defensywie jest Arboleda, zawodnika na ligę na pewno bardzo dobry, ale dla Lecha klasowy stoper był w tym sezonie raczej warunkiem utrzymania się w czołówce ligi, a nie czymś co wydatnie zbliży ich do mistrzostwa. Prawdę powiedziawszy, w zeszłym sezonie Lech był lata świetlne nie tylko za Wisłą, ale i za Legią, niespodzianką będzie dla mnie jeżeli Lech zdobędzie vicemistrzostwo, natomiast wcale nie będę zaskoczony jeżeli nie załapie się na puchary.
Co do Legii, to nie zgodzę się z opinią o Choto, według mnie, gdy jest w formie, gra na poziomie naszych stoperów. Pisanie o Edsonie w kontekście boków obrony wskazuje, że od 1,5 roku nie widziałeś żadnego meczu Legii. Jeśli chodzi o Vukovica, facet nigdy mnie nie przekonywał i bardziej przychylałbym się do opini kibiców z Warszawy, którzy zapewne znają go lepiej. Pisanie, że stanowi 50% wartości zespołu jest grubą przesadą. Piszesz, że Descarga jest niewiadomą.. Nie dla mnie. Chyba nigdy do naszej ligi nie przyszedł zawodnik, o którego poziom byłbym tak spokojny. Najlepszy prawy obrońca polskiej ligi.

Lech ma bardzo mocny zespół na papierze. Obrona Wojtkowiak-Bosacki-Arboleda-Durdevic jeśli się trochę zgra, będzie porównywalna do naszej. 2 perspektywicznych defensywnych pomocników Bandrowski-Murawski będzie robić stałe postępy, także pod okiem Beenhakkera, czego raczej nie można napisać o Soblewskim i Cantoro. Ofensywnym Stiliciem interesował się Arsenal, a oni ogórków raczej nie śledzą.. Poza tym z miejsca posadził na ławie Quinterosa, kiedy ten był jeszcze w klubie. Nie można go skreślać po 2 inauguracyjnych meczach pucharowych.. Skrzydła to młodzi i już nieźli Peszko (kadra Beenhakkera) i Cueto, a w ataku odpowiedni poziom zapewni rywalizacja Rengifo z Lewandowskim. Może ten rok to jeszcze dla Lecha za wcześnie, ale jeśli Wisła nie zachowa czujności, następny sezon może byc dla nich mistrzowski..
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując