Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2008, 14:16
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
No czy wydatek 40 tys dla takiego klubu jak Wisła dużo by zmieniła to nie powiem. A na Jodłowca nas po prostu nie stać (w sumie ja też nie dałbym za niego 1,5 mln euro), może przyjdzie Hernani czy Bartczak, bo są tansi. Ale też pomyślcie, że raczej nikt z zarządu się nie spodziwał odejścia Kokosa, a że za niego dużo kasy nie wpłyneło to ciężko było znaleźć godnego następce (choć uwarzam, że to by się udało). A jak iść dalej tezą, że np. Szabat czy Kmiecik zajmują za dużo budżetu to pójdźmy na całość i wywalmy całą Młodą Ekstraklase, bo też nie widzicie tam talentów. Takie gadanie jest chore. Popatrzcie choćby na europejskie średniaki to chyba tam mają 22 osobowe kadry i są tacy zawodnicy co nie grają w ogóle i mają role zapchajdziury w przypadku kontuzji. A jednak ja widze róźnice jakby z Beitarem na obronie zagrał Brożek, a nawet ktoś z ME. Bo jednak napastnik kompletnie na obrobnie sie nie zna, a junior to ma wyuczona ta pozycje chociaz. Dlatego z takim gadaniem to przesada.
no jeżeli utrzymujemy młodą ekstraklasę w której nie ma talentów to rzeczywiście jest to chore... Wybacz ale jednak jest to chore... W Polsce jest sporo utalentowanych graczy. Nie wiem na jakiej zasadzie budowane są umowy z młodymi graczami, ale w takim razie powinna być tam większa selekcja i rotacja.

A znasz powiedzenie grosz do grosza?
Każdy taki pieniądz jest zmarnowany, a mógłby iść na innego zdolniejszego juniora, lub na drobną część kontraktu dla piłkarza który na siebie zarabia. Nie ma sensu wydawać nawet małych pieniędzy na piłkarzy którzy nic nie wniosą, a sprzedać się też ich raczej nie sprzeda. No chyba że ktoś kupi Kmiecika za 100tys złotych to nawet wyjdziemy na zero. Ci piłkarze w kadrze obrazują stan naszego zaopatrzenia w świerzy narybek.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 02.08.2008 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując