Zbychu napisał(a):

Chwila refleksji...
Kiedyś panowała duża większa swoboda w temacie politycznym.
|
Bez przesady Zbychu - Boomcha został zbanowany - wypadałoby o nim wspomnieć co?
Mnie 2 lata temu tak zwyczajnie usunięto konto właśnie z tego powodu, że komuś, kto miał "narzędzia" nie podobały się moje poglądy - chociaż na nikogo nie bluzgałem i zachowywałem sie grzecznie. Bez ostrzeżenia i bez jakichkolwiek upomnień.
Temat poityczny wbrew pozorom nie jest zwykłym tematem o czym świadczy fakt jego " monitoringu" przez sztaby prasowe - naprawdę odsiewając agitki jest to temat moim zdaniem OK.
Jak zdążyliśmy sie przekonać na wspólne porozumienie są nikłe szanse - jeżeli więc nie jesteśmy w stanie sie porozumieć, to stwórzmy chociaż reguły dyskusji.
Proponuję pod rozwagę wziąć:
1. Wypowiedź "odautorska" winna być uargumentowana - wyeliminuje to zwyczajne slogany polityczne.
2. Brak argumentacji może dotyczyć tekstu przeklejonego z innej części sieci lub zwyczajnego linka (forma zwyczajnej informacji).
3.Odpowiadając na czyjś post czy to w kwestii skomentowania wypowiedzi "odautorskiej" czy też przeklejonego tekstu należy go uargumentować.
4. Argumentacja winna odbywać wg schematu
jeśli a jest b to dlatego, że....
5. Zakaz stosowania brzydkich wyrazów lub uważanych za obraźliwe.
6. Bardzo dobrą opcją jest funkcja "ignoruj"
7...
Uważam, że Wilku moderuje bardzo dobrze a niestety nie widzę powodów dla którego rozdaje się bany w transferowym a nie banuje się w politycznym za bezsensowną agitkę.