Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 14:49
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Chwila refleksji...

Kiedyś panowała duża większa swoboda w temacie politycznym.
Bez przesady Zbychu - Boomcha został zbanowany - wypadałoby o nim wspomnieć co?

Mnie 2 lata temu tak zwyczajnie usunięto konto właśnie z tego powodu, że komuś, kto miał "narzędzia" nie podobały się moje poglądy - chociaż na nikogo nie bluzgałem i zachowywałem sie grzecznie. Bez ostrzeżenia i bez jakichkolwiek upomnień.

Temat poityczny wbrew pozorom nie jest zwykłym tematem o czym świadczy fakt jego " monitoringu" przez sztaby prasowe - naprawdę odsiewając agitki jest to temat moim zdaniem OK.

Jak zdążyliśmy sie przekonać na wspólne porozumienie są nikłe szanse - jeżeli więc nie jesteśmy w stanie sie porozumieć, to stwórzmy chociaż reguły dyskusji.

Proponuję pod rozwagę wziąć:

1. Wypowiedź "odautorska" winna być uargumentowana - wyeliminuje to zwyczajne slogany polityczne.
2. Brak argumentacji może dotyczyć tekstu przeklejonego z innej części sieci lub zwyczajnego linka (forma zwyczajnej informacji).
3.Odpowiadając na czyjś post czy to w kwestii skomentowania wypowiedzi "odautorskiej" czy też przeklejonego tekstu należy go uargumentować.

4. Argumentacja winna odbywać wg schematu

jeśli a jest b to dlatego, że....

5. Zakaz stosowania brzydkich wyrazów lub uważanych za obraźliwe.

6. Bardzo dobrą opcją jest funkcja "ignoruj"

7...

Uważam, że Wilku moderuje bardzo dobrze a niestety nie widzę powodów dla którego rozdaje się bany w transferowym a nie banuje się w politycznym za bezsensowną agitkę.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując