Wyświetl pojedynczy post
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 10:56
Chwila refleksji...

Kiedyś panowała duża większa swoboda w temacie politycznym.Oczywiście miało to swoje minusy,różne rzeczy były powypisywane,jednak z perspektywy czasu sądze że było to lepsze rozwiązanie,niż obecnie gdzie pisząc trzeba uważać na każde słowo,aby nie było ono źle zinterpretowane przez wiadome osoby.Co do ostatniego zbanowania jachtinga,mimo iż mam do niego zbliżone poglądy,to jednak podobnie jak dla Wilka i dla mnie jego słowa wydały się bardziej propagandowe niż merytoryczne o PO,ale jednak nie sądze aby były aż tak nie na miejscu aby zaraz za nie banować.Przecież nikogo nie obraził,nie użył wulgaryzmów,dopiero po ostrej,agresywnej kontrze Wilka broniąc się dał lekko sprowokować i zasugerował banicje tego ostaniego.Wilku - rozumiem jako moderator chcesz dbać o poziom,ale czasem lepiej zamilknąć,zaśmiać się pod nosem i zachować komentarz dla siebie niż napisać coś niestosownego.

Trzeba pamiętać że to nie jest żadne forum polityczne,ale piłkarskie, klubu WISŁY KRAKÓW.Równie dobrze mogło by nie być żadnego Hyde Parku,ani jakichkolwiek tematów niezwiązanych z Białą Gwiazdą.Jeśli jednak jest taka możliwość to starajmy się ją możliwe jak najlepiej wykorzysytywać.Mimo iż z wieloma osobami z "politycznego" mam rozbieżne poglądy to jednak z szacunku dla Wisły Kraków wszystkich traktuje jak przyjaciół, sam nigdy nie szukam piewszy okazji aby się na kimś odgryźć,dowalić itp.,bo wiem że łączy nas wspólna pasja czyli sympatia do tego klubu.

Powstaje pytanie co zrobić dalej z politycznym?Zamknąć na zawsze? Może i byłoby to najwygodniejsze rozwiązanie,jednak patrząc na popularność tego tematu,liczącego kilkaset stron byłoby to troche nie fair - już tyle czasu wytrzymał nie po to chyba żeby teraz skapitulować? Sądze że przydałaby się przerwa(kilka tygodni) aby troche co niektórzy ochłoneli i przemyśleli pewne sprawy.Jednak co dalej? Uważam że po ponownym otwarciu powinno się zmienić moderatora opiekującego się tym tematem.Nie jest to moja złośliwość Wilku w Twoją strone,po prostu jak sam zauważyłeś wystarczy że nie ma Cię troche na forum a tu już się bajzel robi w politycznym...

Ponadto zmiana gospodarza politycznego wiązałaby się z nieco innym moderowaniem.Wilku,osoba generalnie najaktywniejsza w dyskusjach politycznych nie może być obiektywnie traktowana jako moderator w tym temacie,mało tego obecnie przypomina to bardziej cenzurowanie często niewygodnych uwag niż moderowania a nie tędy chyba droga.Wiem,obniży się poziom,będzie dużo nieprzemyślanych zwrotów,ale chyba lepiej powrócić do dawnego "politycznego" gdzie każdy mógł się swobodnie wypowiedzieć niż kontynuować ten cyrk z banami za poglądy.Wilku - a te osoby co według Ciebie "trolują" i tak nie wytrzymają dużo w temacie i po czasie same zrezygnują a nawet jak nie to nie musisz z nimi prowadzić dyskusji - jest sambo,Sędzia,JEDREK76 i reszta.

PS
Co do dalszej wizji tematu sądze że powinien się przede wszystkim wypowiedzieć autor tematu - Konrad.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Zbychu : 28.07.2008 o godz. 12:37.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując