Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2008, 16:14
1q2 napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzaj RIVER.
W ogole ten postkomunizm w wykonaniu tych czy tamtych to bardziej taka retoryka niz jakis powazny osad, badz mozna w zasadzie pod to podciagnac wszystkie liczace sie sily.

To nie jest tak ze Pis jest anty a PO pro, badz odwrotnie.
To jest generalnie temat rzeka bo 'komuna' nie jedno ma imie i mozna pod nia podciagnac wiele aspektow a tak jak pisalem wyzej ,jak dla mnie, za latwo sie tym slowem 'zyga' i jest to modne.
Jak ktos sie postara to z kazdego i kazdej partii zrobi albo komuniste albo faszyste

Co do ustawy to ja sie nie zgodze ze ona jest/byla nie do przyjecia - ona pewnie byla tak samo do przyjecia, badz nie do przyjecia jak poprzednia a generalnie chodzilo tylko o to by wykopac PIS z mediow publicznych(tak jak wczesniej Pisowi chodzilo o to by wykopac PO i lewice).To ze LSD ,niby w imie wyzszych celow, zaglosowala razem z Pisem, to tez oczywista sciema.
Lewica woli TV o zacieciu antyrzadowym , gdzie wchodzac w uklad z Pisem, moze cos ugrac, niz TV prorzadowa.
Oni popra ustawe tylko wtedy gdy to bedzie ich ustawa popierana przez PO - beda mogli pokazac jak sa skuteczni i jak sie licza - ale to raczej nie nastapi.

A ta slynna koalicja to tez nie zrodzila sie dzis.Pamietam jak w poprzednim parlamencie powrzechnym bylo nazywanie PO i SLD -koalicjantami, bo oczywiscie jako opozycja, w wiekszosci spraw glosowali razem.
A wyborczy slynny tekst o Tusku jako pomocniku Kwacha - I nie pisze tego by dzis usprawiedliwiac PO ,tylko po to by pokazac ze taka retoryka jest stara jak swiat.

Mnie przeraza to ze my(oczywiscie generalizujac) lykamy to wszystko i wprowadzamy to do swoich dyskusji.Slyszymy co mowi dany posel i w zaleznosci czy jest z naszej opcji -powtarzamy to.
Wyzywamy sie , w****iamy nawzajem, robimy sobie mniejsze lub wieksze zlosliwosci, nawet nie zdajac sobie sprawy ze tak na prawde jestesmy sterowani przez tych ,ktorych wybralismy, badz przez dziennikarzy.

Co ciekawe im (p)oslom placa za ten cyrk , dziennikarzom tez.To jest ich praca , a nam?....no wlasnie , my sie osmieszamy i porozniamy za damski ......i to nie jest dobre.

Generalnie najepiej byloby byc ponad tym wszystkim i oczywiscie majac swoje zdanie, sympatie itp ,obserwowac cala ta sytuacje z duzym dystansem i nie dawac sie wpedzac w ta retoryke serwowana nam z gory.

To taka luzna moja mysl
No,wypraszam sobie,ja przez nikogo nie jestem sterowany
You'll never know...