Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2008, 10:42
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No, ale pracowałby dla "firmy" polskiej, a to, że "na delegacji" to co ma do rzeczy? Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przedmówcę dobrze fantazja poniosła.
Nie wiem jak to jest do końca z kontraktami, ale wydaje mi się, że kontrakt z piłkarzem zawierasz przez prawa UEFA i jeśli masz go podpisanego (bo to umowa między klubem a piłkarzem wyłącznie) możesz zgłosić go do rozgrywek itd. Przy czym, żeby fizycznie mógł pracować w kraju (czy to Anglia, czy Polska) musi uzyskać pozwolenie na pracę. A że Izrael unijnych przepisów nie ma, więc oficjalnie nie powinien mieć nic przeciwko.
Oczywiście mogę się mylić, ale kto wie? Na pewno z certyfikatami tak robią, nawet jeśli jeszcze na teraz go brak, to i tak zgłaszają do rozgrywek, ażeby nie stracić w razie czego - choćby tego jednego meczu.

Niemniej, wracając do rzeczywistości, to chyba będzie bardzo ciężko Brazylijczyka tu ściągnąć. Skoro Bułgarzy tak mocno obstają przy swoim, a Wilczek osobiście nie ustalił konsensusu - to może być klops. Chyba, że Nei będzie dalej protestował i w końcu Bułgarzy go opchną, ale to raczej nieprędko.
Odpowiedz cytując