Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 13:30
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a Czechy Rumunia ? jakoś nie wpompowały setek milionów w piłke
Już Ci odpowiedziano. Co do sukcesu Czechów to oni mają dobre bazy szkoleniowe, ale przez wyprzedaż graczy i brak reinwestycji - zaczyna to wyglądać coraz słabiej.
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a masz jakieś dane ile Kita włożył w Nantes a może mniej niż Cupiał w Wisłe?
na Klasnica Kita wyciągnął kase ze swojego portfela?
O Nantes wiem tyle, że było zadłużone na bodaj dwa miliony euro - a skąd Kita wziął na Klasnicia (bo z klubu na pewno nie), tego nie wiem - może z kontraktów reklamowych, może z praw tv, wiem, że skądś wziął i spożytkował. U nas póki co się tylko bierze.
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Skąd masz tą pewność? Nie będę już mówił o kontuzji (niewielkie szanse), ale skąd wiesz że taki Nei się sprawdzi? A może podpisze 3 letni kontrakt żeby sie opierniczać za 300tys euro rocznie?
Gdyby tak chciał robić, to by siedział w II lidze z CSKA. Nie każdy piłkarz to Dawidowski. A nie wiem, czy taki Nei się sprawdzi, czy nie złapie poważnej kontuzji, ale patrząc na jego karierę - można bardzo odważnie przypuszczać, że się zwróci. W najgorszym wypadku - piłkarz ma już wyrobioną markę na rynku bułgarskim, dopytywało się o niego Metz - za jakąś kasę się go opchnie. Ale podobnie z drugiej strony - nastrzela bramek dla Wisły i się go sprzeda z trzykrotną przebitką.
Bo jeśli będzie pesymistyczny wariant (chociaż szanse na niego są małe), to i tak lepiej stracić w ten sposób 700 tys. euro, niż kupując dwóch drewniaków po 350. A tę drugą wersję się nam serwuje, przy czym, chyba trzeba liczyć na cud, że tacy piłkarze zabłysną i się ich sprzeda.

Raz - jak nie ma kasy, to nie ma znaczenia czy ktoś jest przedsiębiorczy czy nie...
Dwa - Bednarz, Skorża, Wilczek - są chyba młodzi jak na funkcje jakie sprawują? Chyba że chcesz zatrudnić 20 latków...
Wymieniłeś trzech ludzi, którzy dopiero pojawili się w klubie i głównie dzięki którym Wisła odzyskała mistrzostwo. To ja Ci odpowiem tak - wywalić resztę i sprowadzić więcej takich ludzi jak Skorża i Bednarz. Zrobić całą siatkę pracowników, żeby jeden dyr. sportowy nie musiał obserwować piłkarzy, podpisywać z nimi kontraktów, przebywać z drużyną i jeździć na jakieś mało znaczące konferencje o rozwoju materiałów, z których się robi bramki. Siatka skautingu i profesjonalny zarząd. Dokładnie tyle trzeba.
Dla każdego właściciela własny klub to hobby - nikt tego nie robi dla pieniędzy...czyli wolałbyś wypowiedź, że nie bierzemy w ogóle pod uwagę porażkę z Beitarem, i jeśli odpadniemy będzie tragedia?
Mi się podoba, że prezes trzeźwo ocenia sytuacje. Wylosowaliśmy klub bogatszy od nas, dlatego trudno mówić o pewnym awansie. Co innego gdyby to był klub z Malty...
Tak, wolałbym dwa tygodnie temu zakontraktowanych 3-4 piłkarzy, a przynajmniej 1-2 tej klasy co Abreu - i mówienie, że porażka będzie tragedią.
Jak tak dalej pójdzie - niedługo kluby z Litwy, Łotwy, Finlandii - będą od nas bogatsze.
Odpowiedz cytując