Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 11:35
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie - po pierwsze interesują nas transfery jedynie piłkarzy takich jak Łobodziński, Nei itd. - w ten sposób działajmy. Jeśli obserwujesz piłkarza takiego jak choćby ten Nei, ale może też być np. Despotović - to są piłkarze (w tej chwili) za około milion euro, siedzący w przedziale 25-30. Biorąc pod uwagę klasę marketingową naszej ligi - w stosunku do jej klasy sportowej, nie powiesz mi, że taki Nei nie zostałby gwiazdą naszej ligi (nie mówię w ogóle o pucharach). Teraz, skoro Brożka wyceniamy na ok. 3 miliony euro, to prawdopodobnie, takich piłkarzy będziemy mogli sprzedać za ok. 2 miliony najmniej. A ugrajmy jeszcze coś przypadkiem w pucharach?
Skąd masz tą pewność? Nie będę już mówił o kontuzji (niewielkie szanse), ale skąd wiesz że taki Nei się sprawdzi? A może podpisze 3 letni kontrakt żeby sie opierniczać za 300tys euro rocznie?

To, że ktoś go będzie chciał kupić, to dopiero połowa sukcesu - on sam musi chcieć odejść.

Cytat:
Niech zrobi z Wisły profesjonalny biznes, powyprasza wszystkich dziadków i weźmie do współpracy młodych, przedsiębiorczych ludzi, znających realia piłkarskie - którzy zajmą się wszystkim.
Raz - jak nie ma kasy, to nie ma znaczenia czy ktoś jest przedsiębiorczy czy nie...
Dwa - Bednarz, Skorża, Wilczek - są chyba młodzi jak na funkcje jakie sprawują? Chyba że chcesz zatrudnić 20 latków...
Cytat:
Na to trzeba sporo pieniędzy, ale gdyby chciał poważnie potraktować Wisłę, to już dawno by tak zrobił, a to że potrafi - wystarczy spojrzeć na jego firmę - ale wydaje mi się, że dla niego futbol to tylko zabawa, jakieś hobby, odskocznia.
Dla każdego właściciela własny klub to hobby - nikt tego nie robi dla pieniędzy...
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ciężko będzie nam znaleźć sponsora jeśli nasz prezes oficjalnie przyznaje, że porażka z Beitarem i odpadnięcie z pucharów już w sierpniu(!) jest wkalkulowane i nie będzie tragedią.
czyli wolałbyś wypowiedź, że nie bierzemy w ogóle pod uwagę porażkę z Beitarem, i jeśli odpadniemy będzie tragedia?

Mi się podoba, że prezes trzeźwo ocenia sytuacje. Wylosowaliśmy klub bogatszy od nas, dlatego trudno mówić o pewnym awansie. Co innego gdyby to był klub z Malty...
Ddf
Odpowiedz cytując