ToTylkoJa napisał(a):

a jak wytłumaczysz słowa Rutkowskiego, że ''Lech to przemalowana Amica''?
No i kolejna dziwna kwestia- skoro tak piszesz o tym kontynuowaniu, to dlaczego Lech musiał wykupywać historię, tradycję i herb?
|
Pod pojęciem wykupienia tradycji ukryto pieniądze na zwrot długów. Które ponoć zarząd WKP częściowo i tak sprzeniewierzył swoją drogą.
Dla Rutkowskiego i Kadzińskiego w sprawach dotyczących korupcji, Lech zawsze będzie Amiką, bo wiadomym jest, jak bardzo nie chcianoby spaść z ligi, a takie gadanie to idealne alibi.
Wklej mi cytat o tej 'przemalowanej Amice' wg Rutkowskiego, bo wydaje mi się że to jest wyłacznie wytwór Twej wyobraźni.
Moje zdanie nt korupcji jest następujące. Rzekomo Lech ustawił trzy mecze. I jeśli tak faktycznie było, powinien za to odpowiadać. Za trzy mecze chyba z ligi nie polecimy zresztą. Czy zostanie ukarany? Tego nie wiem, zreszta to nie ode mnie zależy. Jasnym jest, że w tej sprawie dla władz Lecha wygodniej udawać Amicę, bo dzięki temu liczą na wywinięcie sie od kary.
@pan premier
prawo dotyczące dołączania klubu jednego do drugiego daje bodajże pierwszeństwo w rozmowach kontraktowych klubowi, do którego jest ten klub przyłączany. Secundo, chłopacy grali w dobrym, wypłacalnym klubie, mieli przejść do takiego samego. Dziwnym nie jest że na zmianach im nie zależało. Pewnie co niektórzy lepszą kasę utargowali i tyle.
co do Twoich założeń nt 'tworu' KKS ssa, w takim razie Twoja Wisła też nie jest Wisłą, skoro jest spółką SA. Bo na pewno prawnie to byt odrębny w wiekszości aspektów od Wisły sprzed spółki. Ot, taki sobie twór Cupiała.
Tak, Rutkowski, a dokładniej Holding Amica stał się właścicielem KKS SSA.
UEFA dała nam ten współczynnik zapewne przez ten bezsensowny występ z Tiraspolem. Ot, cała tajemnica, miejsce pucharowe zajęła Amica, klub który po dołączeniu do innego odszedł w niebyt. I stąd dodany współczynnik Amiki.
Poza tym, 'licencja Amiki' to olbrzymi skrót myślowy!! Prawo do licencji wynika z tego, że ktoś znajduje sie na miejscu w lidze, które uprawnia do wystąpienia o nią. Lech wybrał miejsce 4te, fakt, ale wystąpił o licencję jako KKS SSA. Licencja nie jest ciągła, w sensie przyporządkowana do klubu i przechodząca z roku na rok. Co roku wydawana jest nowa. Więc jak można mówic o licencji Amiki, skoro to nie Amika wystąpiła o licencję, by potem się przemienic w Lecha, tylko wystapił o nią Lech Poznań SSA.