Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 13:00
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Wilku napisał(a):Wyświetl post
A owszem - jak rozumiem takie papierki szlalają się po ulicach, wystarczy się pochylić?
Też się Wilku dziwisz, to proste przecież : Ziobro wiózł do Kaczyńskiego to i wypaść coś mogło .

A co to ma do rzeczy?

Przeczytałem całość - skąd to mają nadal się nie przyznali.
Choć Cenckiewicz zna ten dokument.
Byłby numer jakby oni dostali ten papierek z Niemiec a Cenckiewicz miał go z IPN...

http://img66.imageshack.us/img66/5272/81349006cu5.jpg część pierwsza
http://img356.imageshack.us/img356/4269/13725007sa0.jpg część druga
http://img385.imageshack.us/img385/1880/22364928ic4.jpg część trzecia
http://img385.imageshack.us/img385/4842/77551397ch1.jpg część czwarta

Szykanowana Lisowa - ma ktos watpliwości ze autor to zwykły pismak piszacy na zamówienie?

I kto to u licha ten tralala1973?

Tak czy inaczej cieszy ze zabolało nazwanie rzeczy po imieniu. Bardziej martwi ze Szwaby wzieły się pisma historyczne - po co? - odpowiedź jest jasna.

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Właśnie otóż to! Te słowa powinny być skierowane przede wszystkim do Wilka,który to z pozycji zwykłego(jak przypuszczam) internauty potrafi dokonywać "obiektywnych" ocen = Obiektywnie? - rząd PiSu był słabym rządem - a jednocześnie to był najlepszy rząd od 89 r. No cóż,ciekawe skąd tak stanowcze opinie - z blogu Korwina?michalkiewicza.pl przyrównującego Traktat lizboński do Targowicy? Rzeczywiście obiektywne źródła.Jachting już na to zwracał uwage...
Z umiejętności oceny - niedostepnej dla Ciebie.

I ocena jest własna - ja wiem że Tobie trudno przyjąc iż ktos potrafi coś takiego, i nie musi się posiłkować "autorytetami" - ale tak jest.

A TL to XXIw. Targowica. Ciekawe co byś pisał jakby nas dzieki RWPG włączana jako kolejną republike do ZSRR (nawet gdyby wówczas zrobiono myk ze zmiana nazwy Sojuza).

Boomcha napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze wyniki matur w tym roku były właśnie tam gdzie zawsze wygrywa prawica - wschód i południe Polski.
Zazwyczaj sa - to zwyczajny i nie budzący watpliwości fakt.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz dobrze Wilku ze Lech nie zmadrzal, tylko puscil oczko do m.in takich jak Ty ,czyli przeciwnikow.
Niech zrobi to z jakichkolwiek przyczyn, nie wadzi mi to - ale wierzyć to ja mu w tym nie wierze za grosz, i na żadne oczko złapać się nie dam.

Mareq napisał(a):Wyświetl post

Chyba nie wierzysz w to co piszesz
No jak nie jak tak?

Można czasem z przyziemnych pobudek zachować się mąz stany? - czyż nie? :]

Cytat:
Motywacja tego działania jest tylko jedna , marketing polityczny .
Nie żadne przypominanie sobie przez L.Kaczyńskiego o polskim interesie .
Problem w tym że to zrobi mu wiecej wrogów niż da korzyści. Mam mu zapomnieć lizanie tyłka Anielci, sukces w Lizbonie, czołganie się i bicie pokłonów w USA itd. itp..

Ja sadze że on po prostu uważął iż to zostanie zaklepane i nie wierzyli w możłiwość że to zostanie odstrzelone, wiec przyłaczyli się do tego obozu "reformatorów" WE, aby mieć na to jakikolwiek wpływ. I teraz korzystając z okazji próbują nasypiac piachu. A czy im się uda? - oby.

Cytat:
W przypadku podpisania tego traktatu jakikolwiek kandydat prawicy inny niż L.Kaczyński smagał by go tym faktem jak biczem
I słusznie.

Po pierwsze jeżeli zostali wybrani , to w 90 % nie są to przypadkowi ludzie .

Serio to piszesz?

Troche konsekwecji - plizzzzzzzzzzz..

Jak kurde moze być że l*d raz głosując wybiera słusznie i w 90% trafiaja do sejmu nieprzypadkowi ludzie, a innym razem niesłusznie - noż kurna, nie obrazaj logiki.

Cytat:
Po drugie napisałem dlaczego mają wyższość , chociażby z tego względu na liczbę wpływ socjotechniki nie powoduje wśród nich takiego spustoszenia jak wśród nieokreślonej grupy ludzi oddających głos w referendum .
Nie rób sobie jaj - w sejmie w wiekszości siedzą matoły nie majacy bladego pojecia o interesie kraju, majace jakieś o interesie partyjki która pozwoliła im sie dobrać do fruktów, i mający znakomite pojecie o własnym interesie.

Cytat:
Ich głos jest determinowany przez linię partyjną , jednak linia partyjna rządzi się innymi prawami niż populistyczne kłamliwe plakaciki przekonujące do głosowania na ,,Nie" i robiące papkę z mózgu .
A co ku*wa linia partyjna ma wspólnego z interesem ogółu?

Papke z mózgu robią euro-oszołomy (eurofederaści)

Cytat:
Zgadza się i tutaj jak najbardziej doceniam rolę demokracji bezpośredniej , wybranie drugiego człowieka , który posiada pewne cechy i potrafi te cechy zaprezentować i dobrze sprzedać na reprezentanta . Natomiast nie widzę roli demokracji bezpośredniej w decydowaniu o przyjęciu bądź nie umowy międzynarodowej . Traktat to nie człowiek nie potrafi się sam obronić i odpowiednio zaprezentować .
Tu ja się z Tobą zgadzam dlatego pytanie referendalne powinno być proste.
Czy jestes za zrzeczeniem się niepodległości na rzecz UE - l*d powie tak, niech się politycy martwią jakie traktaty podpisywac itd..

Cytat:
Nikt systemu jednomyślności nie skreśla , tak jak było dalej pozostanie w kluczowych kwestiach . Natomiast rozciąganie systemu jednomyślności na wszystkie sprawy spowodowało by paraliż decyzyjny . System podwójnej większości jest sprawniejszy od systemu nicejskiego a ponadto sprawiedliwszy .
Sprawiedliwszy?

Póki co WE tworza państwa i nie ma najmniejszego powodu płakać na obowiązek jednomyslności. A i sama WE nie musi zajmować się wszystkim od krzywizn bananów, poprzez liczbę wychodków, do tworzenia Jewroarmii.

Im mniej debat o pierdołach i zajmowania się takimi rzeczami - tym mniejsze pole do konfliktu.

Illargui napisał(a):Wyświetl post
W przypadku Polski uważam, że sprawa jest teraz prosta - Kaczyński powinien traktat podpisać i koniec kropka - to kwestia elementarnej konsekwencji w działaniu. Postawa "beznadziejna" to postawa niekonsekwentna. Tyle.
Nie zawsze, nie zawsze.. liczy się interes kraju. A interes nakazuje naprawić błąd w związku z tym "sukcesem".

To jest temat "polityczny"..

System jednomyslnosci to typowe liberum veto - jak dla mnie zaprzeczenie idei demokracji.Przy takej ilosci krajow to samobójstwo.
Nie pieprz - co innego sejm - co innego orgaznizacja skupiająca nie ludzi a państwa

Pisalem juz ze jak dla mnie powinien podpisac, szczegolnie ze sam to wynegocjowal, a co sie z tym dalej bedzie dzialo, to juz nie nasza sprawa.
Brawo - wlasnie pięknie pokazałeś ześ mentalnie dzieciak.

Wynegocjowałęs cos co jest dla Ciebie niekorzystne, pojawia się szansa aby tego ni eparafować - ale oczywisice to zrobisz - bo sam wynegocjowałes?

Nie rób sobie jaj..

Cytat:
Co ciekawe, czesc opinii publicznej mysli tak samo.W rzepie np nie ma w ogole dyskusji , jakie sa plusy i minusy umieszenia tu wyrzutni.Dla nich nieumieszczenie jest wielkim skandalem i nie ma o czym dla nich gadac - choc to na bank tacy sami eksperci co nasi poslowie z komisji obronnosci co chcieli brac jakis zlom z przed 100 lat.
Wejdź sobie na ich stronę i poszukaj artykułów np. Olafa Osicy - no ale jak się nie czyta, to potem łatwo coś napisać..

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy Leszek Moczulski z KPN też nie był współpracownikiem? To "powiedzmy" odnosi się właśnie do tego czy jakieś inne powody?
"Mocz" był TW.

Z KPN inna jest bajka bo pojawiła się za komuny, ale jednak to nie partia solidarnościwa i tyle.

http://wiadomosci.onet.pl/1787462,12...uste,item.html

http://wiadomosci.pl.msn.com/article...mentid=8873109

Mam nadzieję , że te wiadomości nie umknęły bojownikom walczącym z europejską zgnilizną objawiającą się wszechobecną histeryczną polityczną poprawnością
Jak wkleiłeś to nie.

Nie miej złudzeń, to nic innego jak nikły przejaw samoobrony - powtórze nikły i do tego za późno.

Wiedziałem , że pójdzie teraz kontra od drugiej strony .
Dla większości z was Europa jest z założenia do dupy i taka pozostanie do końca życia. Cokolwiek by się działo zawsze pójdzie argument na nie
Z pewną niesmiałością chciałem zauważyc że Europa to kontynent, i czy jest do d*py - watpie w końcu od zawsze nasze państwo leży na nim.

jachting napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/1787878,12,item.html
i co na to powiecie ?
Niech spie .... z tą swoją rezolucją .
&

Mamy pozdro od przyjaciół

Cytat:
Amerykański Kongres wydał opinię w której piętnuję polski rząd za opóźnienie z wypłacaniem rekompensat za mienie zagrabione w latach wojny i PRL

Obie rezolucje (Senatu i Izby Reprezentantów) zostały zgodnie zgłoszone przez większość polityków (zarówno Republikanów jak i Demokratów) i wyraźnie mówią o rekompensatach. Według ekspertów, których cytuje newsweek.pl, oznacza to, że obecny, a zwłaszcza przyszły lokator Białego Domu będzie wywierał presję na Polskę w celu uregulowania spraw roszczeń. Mówiąc wprost, może być tak, że USA w niczym nam nie pomogą, póki nie załatwimy sprawy roszczeń - prezydent USA będzie mógł wtedy mówić, że nic nie może zrobić, bo obliguje go rezolucja Kongresu.
http://wiadomosci.onet.pl/1787878,12,item.html

Jak to co? zero zdziwien, - USA chca dla nas tak dobrze jak wszyscy inni, poczynając od Berlina, Brukseli i Moskwy.

JarKacz coś wspominał o referendum w tej sprawie.. czekam.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 13.07.2008 o godz. 13:43.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.