jachting napisał(a):

Acha czyli Pis wejdzie za PO-PSL .
To ja obstawiam że Platforma wygra następne wybory(80 procent),a na pewno przetrzyma 4 lata rządu (98 procent).
|
PiS wejdzie, wejdzie tez Prawica RP i te dwie partie będą mogły rządzić same. PiS przesunie sie do centrum a miejsce LPR zajmie PRP. PO-PSL-SLD to jakieś 10(PO+PSL)+7%. W/g mnie za trzy lata te trzy partie nie dostaną więcej niż jakieś 20%. Oczywiście jeśli nic się nie wydarzy, bo jak wyskoczy coś w stylu drugiej afery Rywina-Michnika to może być dużo gorzej.
Liczę na to, że UPR się dogada z PRP. Trwanie obecnego układu jest na rękę konkurencji.
kalashnikov2 napisał(a):

|
(...)Boomcha, nie ma ch.ja. Przy spadającym poziomie edukacji wystarczy znów postraszyć kaczorami, by ci ktorzy w 2005 r. mieli lat 14 - w 2009 zapewnili ponowną wygraną Tuskowi.
|
Jasne i dlatego coś tam uciułają u tych co to w towarzystwie porozpowiadali, że są za PO i wstyd im będzie teraz się przyznać do głupoty. Poza tym nie wykluczam wymiany "twarzy" w PiS. Już się mówi, że Kurskiego czy Ziobrę maja oddelegować na placówkę do Brukseli. Wtedy straszyć nimi juz nie będzie można. Wiele Kaczorowi można zarzucić, ale nie to że jest głupi.