K_2 napisał(a):

|
Byc moze tak jest ,ze tarcza i tak powstanie i jest to pewne na 80% a Tusk przy okazji zyska ,ze jest lepszym negocjatorem i wiecej dostal ,jednak mam wrazenie ze PO stawia twardsze warunki od prezydenta...
|
W "pokera" grać trzeba umieć, bo czasem kiedy się blefuje i gra va banque można stracić wszystko. Akurat tutaj życzę Tuskowi, aby się się okazał dobrym szulerem, a nie gamoniem, który przez doraźny interes swojej partyjki zmarnował okazję na zapewnienie Polsce bezpieczeństwa na dobrych kilka pokoleń.
K_2 napisał(a):
|
...No to wlasnie napisalem ze talibow obawiac nie musimy, Ruscy raczej tez poza grozeniem nie sa szkodliwi,wiec jesli to ma tu stac to za jakies wymiernie korzysci. Na ch*j mi tarcza USA z ktorej nic nam...
|
Rosja zawsze była i będzie krajem nieobliczalnym, a że mają na nas mocny "bicz energetyczny", toteż nic dziwnego, że musimy szukać mocnego sojusznika, którym z pewnością nie jest UE (widać to choćby po przytoczonym wcześniej przykładzie "gazociągu północnego"). Mam wrażenie, że cały czas nie zdajesz sobie sprawy z tego co za sobą niesie instalacja tarczy....
K_2 napisał(a):
...Z uzasadnien PISu to wynika ze tarcza ma sluzyc tylko przeciwko Rosji ,dzis Gosiewski mowil o Rosji ,ja nie iwem czy on mysli ze to bedzie gwarancja ,ze jak tu postawia to w razie ataku Rosji ,USA nas bedzie bronic ? Chlopy z tego dzialka spi*erdola szybko do ojczyzny za oceanem a Rsukie rozbiora tarcze na zlom jak do czego dojdzie ....
|
Jasne i Amerykanie pozostawią Ruskim swoją najnowszą instalację obronną i technologię
K_2 napisał(a):
|
...Reasumujac niech daja duzo kasy , jesli chca zebysmy byli elementem ich uzbrojenia
|
Przede wszystkim niech zaczną Nas wreszcie traktować jak swoich sojuszników, a nie petentów.