JEDREK76 napisał(a):

Osobiście jak najbardziej popieram twarde negocjacje w sprawie tarczy z Amerykanami, natomiast odnoszę jednak jakieś takie dziwne wrażenie, że decyzja Tuska miała po prostu głównie zagranie na nosie Kaczyńskim, którym też trudno się dziwić iż mają "takie parcie" na tą tarczę, gdyż coby tu nie mówić ta instalacja niosłaby za sobą daleko idące konsekwencje wyrażające się w stałym zakotwiczeniu w Polsce amerykańskich interesów.
K_2 w jaki sposób sobie wybrażasz talibańskie zamachy w naszym kraju, mają oni tutaj jakiekolwiek zaplecze Chyba jeszcze nie za bardzo... Natomiast co do ruskich, to skoro tak się obawiamy ich potrząsania szabelką w sprawie gazu i ropy, to po jaką cholerę nam potrzebna jest ta UE, której wszelkie idee PO mam wrażenie przyjmuje bezkrytycznie Gdzie ta "solidarność energetyczna", skoro za plecami naszymi i pozostałych państw unii, Niemcy dogadują się z Ruskimi w/s gazociągu północnego
Wracając do negocjacji, Amerykańska oferta rzeczywiście skandaliczna (chodzi mi o to "rotacyjne stacjonowanie" rakiet), aczkolwiek trochę łagodzi to możliwość zmiany tego stanu rzeczy "...z możliwością przedłużenia ich stacjonowania w przyszłości na stałe". Wydaje mi się, iż sugeruje to, że Amerykanie wciąż nie mają zaufania do naszych głównodowodzących armią...
|
Byc moze tak jest ,ze tarcza i tak powstanie i jest to pewne na 80% a Tusk przy okazji zyska ,ze jest lepszym negocjatorem i wiecej dostal ,jednak mam wrazenie ze PO stawia twardsze warunki od prezydenta.
No to wlasnie napisalem ze talibow obawiac nie musimy, Ruscy raczej tez poza grozeniem nie sa szkodliwi,wiec jesli to ma tu stac to za jakies wymiernie korzysci .Na ch*j mi tarcza USA z ktorej nic nam.
Z uzasadnien PISu to wynika ze tarcza ma sluzyc tylko przeciwko Rosji ,dzis Gosiewski mowil o Rosji ,ja nie iwem czy on mysli ze to bedzie gwarancja ,ze jak tu postawia to w razie ataku Rosji ,USA nas bedzie bronic ?

Chlopy z tego dzialka spi*erdola szybko do ojczyzny za oceanem a Rsukie rozbiora tarcze na zlom jak do czego dojdzie .Reasumujac niech daja duzo kasy , jesli chca zebysmy byli elementem ich uzbrojenia