Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2025, 15:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ale to Ty, a nie ja Markusie, zrównałeś ze sobą Omica i Omraniego
Zrównałem Omica z Omranim jedynie w Twojej legendarnej już fabularnej wyobraźni. Ty naprawdę masz talent do robienia z cudzych słów własnej bajki - tylko potem się obrażasz, że ktoś nie chce grać w twoją inscenizację.

Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.

Bo rzeczywistość była wtedy inna i dużo bardziej prozaiczna: Omrani trafił do Wisły, bo był przeraźliwie tani w utrzymaniu i była to menedżerska "przysługa", a nie żaden triumf skautingu oparty o "wysoki poziom w przeszłości". Wszyscy doskonale to wiedzieli, a teraz nagle udajesz, że trafił tu bo klub go sobie upatrzył z powodu jego świetnej gry w Rumunii przed laty? A ja dla takiego zawodnika chciałem odejścia od sprowadzania Hiszpanów? Gdyby nie cena i układzik, to możesz sobie wieszać na ścianie jego highlighty z dawnych lat - i tak nikt by go tu nie brał.

Ty tu po prostu robisz sztuczkę jak z taniego poradnika manipulacji: bierzesz moje zdanie o Omicu sprowadzające się do "w przeszłości pokazywał poziom, dlatego klub go chciał i zabiegał" - i podmieniasz nazwisko na Omraniego, po czym triumfalnie ogłaszasz, że "to dokładnie ten sam sens".

No nie, to jest dokładnie zmanipulowane i przetworzone kopiuj-wklej, a nie sens. Sens mojego zdania był o przyczynie transferu Omica: potwierdzona jakość + realne zabieganie klubu. A u Omraniego nie było żadnego "długo zabiegał", żadnego "sprowadzony dlatego, że prezentował poziom" - tylko inna bajka: tanio, okazja, układzik, cokolwiek - ale nie twoja wersja skautingu i przeinaczonej rzeczywistości.

Więc przestań udawać, że złapałeś mnie na słówku. Ty po prostu próbujesz wcisnąć, że ja użyłem tego samego argumentu wobec Omraniego, choć to ty go dopisałeś.

I jeszcze jedno: ja nie "ratuję się słowem dokładnie". Ja tylko zauważam, że między "moje zdanie o Omicu" a "twoje zdanie o Omranim włożone mi w usta" jest taka różnica jak między analizą a fantazją na podstawie jednego ujęcia kamery.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując