Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2025, 10:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mikulec w primie > Krzyżanowski

Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem.

Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.
Sorry, ale najgorszym OBROŃCĄ jest Krzyżanowski, bez podziału na strony. Zwykle w obronie go po prostu nie ma, albo kryje powietrze. I nie jest przypadkiem że Lelieveld go wygryzł ze składu po przyjściu Gigera.

Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO.

Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak

To wszystko przy założeniu że wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą? Bez asekuracji ze strony Biedrzyckiego i Grujcicia w formie jego gra obronna wygląda jak z Zawiszą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.12.2025 o godz. 10:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując