Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2025, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Masz przecież odpowiedź w tym samym materiale

W to co ja wierze nie ma znaczenia. Nie polemizujesz w tym momencie ze mna tylko z samym Brzeczkiem. Czyli kłamie?
Nie chce mi się tego oglądać, po prostu zacytuj, byle wiernie. W odróżnieniu od niektórych tutaj nie mam obsesji na punkcie Brzęczka i nie uważam że to on jest winny spadku Wisły i braku jej awansu.

O proszę, @Cymes - całą robotę młodzieżówce robi sztab, nie Brzęczek. No i oczywiście logiczne jest że nie przyjęto dymisji Guli i dano mu przepracować obóz, skoro od początku było wiadomo że ma być Jerzy. Albo dziwienie się ściągnięciu piłkarzy takich jak Manu, Gio (którego 3/4 forum chciało zostawić, ale wiadomo że Cymesowi nie pasowało to do koncepcji). Tak samo jak transfer Poletanovicia, o którym też nie wspomina.

Ale dlaczego takie transfery, o tym już ani słowa. Może dlatego że to był koniec okienka transferowego i to były zakupy ratunkowe last minute? Że trzeba było brać co jest, bo wcześniej ściągnięto gości nie nadających się do walki o utrzymanie (mentalnie i pod względem umiejętności)? Bez skautingu, bez pionu sportowego, będąc praktycznie pod ścianą. Niesamowita pozycja negocjacyjna.
No ale nie pasuje do koncepcji, pomijamy.

Ja o tej manii prześladowczej nie piszę bezpodstawnie. Nawet jeśli Brzęczek odnosi jakiś sukces (jak awans bezpośredni reprezentacji na turniej, utrzymanie jej w grupie Ligii Narodów, obecna gra młodzieżówki) to takie mendy muszą go podważyć. Łatwa grupa, fart, a i tak całą robotę inni w sztabie zrobili. Bo jak wiadomo - pozostali selekcjonerzy sami rozstawiają pachołki, robią treningi bramkarzy etc. - widać to na filmikach

Ja bym nawet zasugerował że to niezdrowa obsesja...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2025 o godz. 13:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując