Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2025, 16:43
As napisał(a):Wyświetl post
Gdyby do klubu przyszedl Kwiecien to - biorac pod uwage jak dziala w Wieczystej - pewnie bylaby kontynucja Cupialowego know how. Tego sie obawiam, klub znowu bylby uzalezniony od portfela jednej osoby.
Obecnie naturalny budźet Wisły to co najmniej 30 mln.
Są to przychody od kibiców ( bilety, karnety itd) oraz przychody marketingowe i sponsorskie, wynikające z naturalnej pozycji klubu. I to jest baza, ktrora nie zginie. Do tego można dodać prawa telewizyjne ( jak wiemy kwoty znaczące są tylko w ekstraklasie) oraz extra kasa od właściciela ( obecnie jej nie ma).
A więc, w moim odczuciu nie istnieje takie ryzyko.

As napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze sposob w ktorym to jest robione obecnie, ze wszystkimi potknieciami, frustracjami i bez takiej pompy jak Wieczysta Kwietnia, daje jednak w przyszlosci szanse na zabezpieczenie funkcjonowania klubu na wysokim poziomie nawet bez "wujka z glebokim portfelem".
No nie skleja mi się .
To co jest obecnie robione (w zakresie naszych finansów) jest przeciwstawne z zabezpieczeniem funkcjonowania klubu na wysokim poziomie w przyszłości
To musiałaby być jakaś naprawdę przemyślana , długofalowa strategia.
Naprawdę ją widzisz?
Bo ja nie.

Bez oddłużenia klubu z długu , który powstał za rządów Prezeska nie jest możliwy stabilny rozwój.
Odpowiedz cytując