Wyświetl pojedynczy post
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2025, 13:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę, doskonale się dzisiaj z Wami bawię. Słuchaj, forumowy autorytecie od poprawnej polszczyzny - ja nie mam po swojej stronie "towarzystwa forumowiczów" z tradycyjnego chórku, tylko słownik języka polskiego PAN i dziennikarzy sportowych, którzy używają słowa kontuzjogenny w kontekście zawodników - dokładnie tak, jak ja je użyłem, nawet jeśli kiedyś preferowana była inna forma.

Dziś w mediach sportowych często mówi się o "zawodniku kontuzjogennym" - i to nie przez Węgrzyna czy Mielcarskiego, ale poważnych dziennikarzy włącznie z Kołtoniem lub Borkiem używających tych słów - jeśli przeszukasz archiwa serwisów piłkarskich, trafisz na wypowiedzi trenerów czy dziennikarzy, którzy używają tego przymiotnika w stosunku do sportowców, nie tylko do boisk czy warunków atmosferycznych. Zresztą nawet wy wszyscy doskonale zrozumieliście, o co mi chodziło i co chciałem przekazać.

A że merytoryczne do mojego poglądu na temat sensowności przedłużania kontraktu Łasicy nie było się do czego przyczepić, to zaczęliście swój popis.

Także - nie ja tu wymyślam nowe słowa w próżni, tylko opieram się na słowniku, ewolucji języka, autorytetach językowych i realiach sportowych.

A ty natomiast masz… cóż, masz chórek forumowych ekspertów, którzy jak zawsze w niemal każdej sprawie stoją w komplecie pod Twoim płotem, klepią się nawzajem po plecach i rzucają frazesy lub teorie z czapy, jak te o tym, że Broda jest wartościowym bramkarzem nadającym się do podstawowego składu.

Więc zanim następnym razem się wypowiesz: sprawdź, czy masz cokolwiek więcej niż echo pustych fraz. Bo ja mam Słownik PAN + użycie profesjonalne w mediach.
My na pewno nie bawimy się dzisiaj z tobą gorzej.
Jedyne co masz po swojej stronie to tych wyśmiewanych niejednokrotnie przez ciebie komentatorów i dziennikarzy sportowych którzy mając się za alfy i omegi również pierdziela kocopoły.

Oczywiście,że wszyscy zrozumieliśmy o co ci chodziło,ba ja nawet się z tobą zgadzam tylko dla mnie Łasicki jest podatny na kontuzje(potocznie w żargonie piłkarskim-szklany) a nie kontuzjogenny.
Nawet bym słowem o tym nie wspomniał jakby nie fakt,że sam naśmiewałeś się z sImone jak mu się pokićkał powrót z tarczą i na tarczy.
Odpowiedz cytując