Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2025, 09:30
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ok. Możemy mieć różne zdanie. Dla Ciebie moje słowa są bajką z mchu i paproci, a dla mnie jest nią wiara, że stać nas finansowo na 22 osobową kadrę bez młodych graczy typu Kuziemka (którego nie jestem fanem) czy Baniowski (którego nikt nie traktuje jako gotowego do gry, tylko jedynie - patrząc na grę w sparingach i rezerwach oceniam duży, jak na naszych młodych piłkarzy potencjał).

2025 rok, a nie 2005, tak dla przypomnienia.
Zdaje się że kompletnie nie ogarniasz o czym jest dyskusja. Tak więc wyjaśniam - dyskutujemy o szansach na awans.
Nie o tym na jaką kadrę nas stać, czy mają w niej być młodzi zawodnicy itp., bo to są kwestie poboczne do składu jaki mamy. Dyskutujemy o szansach na awans, nie o tym czy da się lepiej - bo tutaj odpowiedź jest znana. Oczywiście że da się lepiej za dużo mniej i bez wianuszka młodego szrotu. Wystarczy obejrzeć składy zespołów które awansowały, kto grał i ile.

A szanse na awans są bardzo niskie. I choćbyś nie wiem jakie fikołki logiczne tutaj robił, nazwanie Dudy "dobrym" a Baniowskiego "obiecującym" niczego nie zmienią. To tylko słowa, przestają mieć znaczenie kiedy trzeba wyjść na boisko i strzelić więcej goli niż się straci.

Pomijam już to że nasz młody szrot jest jednym z najgorszych, najbardziej bezproduktywnych w lidze. I nie ważne jakie masz na ten temat zdanie - liczby są tutaj bezlitosne. I tylko one na koniec się liczą.
Możesz sprawdzić gdzie takie fajtłapy jak Duda i Sukiennicki pozycjonują się na tle pierwszoligowych rówieśników. Podpowiem - bardzo daleko.

Nasza jedyna nadzieja to liczenie na cud. Że wszystkie transfery wypalą, nie będzie kontuzji, Jop to ogarnie taktycznie (inaczej niż zwykle) i to wystarczy. Nie postawiłbym na to dużych pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2025 o godz. 09:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując