wolfy napisał(a):

@emjot - nie będę tracił na Ciebie więcej czasu, brak Ci argumentów na poparcie swoich poronionych wizji. Jesteśmy w pierwszej lidze, ale Ty z jednej strony niby to uznajesz, a z drugiej robisz porównania do piłkarzy z czasów Cupiała, gdzie taki Edno byłby zapewne gwiazdą pierwszej ligi i obecnej Wisły. Takie schizofreniczne porównania mają czemu niby służyć? Ktoś kto jest za słaby na grę o mistrzostwo Polski może spokojnie być motorem awansu z pierwszej ligi. Zwykle tak bywa, zmieniasz kluby i ligi na lepsze aż przestaniesz się sprawdzać.
I - wbrew temu co piszesz - jesteś hipokrytą. W dodatku sam sobie zaprzeczasz, nawet w ramach jednego zdania.
W ramach projekcji wmawiasz mi że oceniam ze względu na narodowość, podczas gdy cała heca polegam na tym, że ja nie zgadzam się na podwyższanie ocen za bycie młodym Polakiem. I właśnie dlatego że nie uznaję nieziemskiego potencjału czy to Młyńskiego, czy (aktualnie) Sukiennickiego za wartego straty punktów regularnie wzbudzam histeryczne reakcje.
Wygłupiłeś się i bez sensu brniesz, gdzie tak naprawdę do końca nie wiadomo o co Ci chodzi. Że niby doceniam ładnego gola Baeny bo jest Hiszpanem? Nie lubisz Baeny bo cośtam i nawet jak dobrze zagra to nie przyjmujesz tego do wiadomości? Że za Cupiała byli lepsi pilkarze, a teraz są gorsi?
Pomijam fakt że brak wielkich liter i znaków przestankowych utrudnia czytanie tego strumienia świadomości. Wąchałeś klej jak to pisałeś?
|
Chamem jesteś i byłeś
nic nie dziwi
pisanie o tym, że ktoś wąchał coś lub ćpał to normalna u ciebie?
tak wiem, że tak w sumie jest
otóż, jakbyś nie zrozumiał wytlumaczę
Edno to fatalny grajek i nie nie byłby żadną gwiazdą w obecnej I lidze
tak jak nie był gwiazdą w ekstraklapie
w swojej projekcji jak to nazywasz to ty uważasz, że kopacze pokroju Baeny dają coś eksta
są nie wiadomo jak lepsi od wymienianych tu wielokrotnie Sukiennickich czy innych Młyńskich
sam fakt, że pan Beana ostatniego gola strzelił Gieksie 25.11.2023 r. świadczy o tym jakim "świetnym" jest piłkarzem, ale ty nie raczysz tego zauważyć, bo... to dobry piłkarz jest (oczywiście wg. ciebie)
powtórzę jeszcze raz, stosujesz inne miarki dla obcokrajowców i dla naszych
gdyby to taki Sukiennicki miał roczną przerwę w zdobywaniu goli dla Wisły..., to myślę, że gnoiłbyś go na forum 3 razy dziennie
Tymczasem przedstawiciel innej nacji, pan Beana może, bo nie nazywa się Banowski i wolfemu nie drgnie palec jak pisze, że jest najlepszym naszym skrzydłowym (z pierwszym golem po roku i aż z 4 asystami)
to naprawdę nie wymaga komentarza
ps. Baena zdobywa bramki co 578, Sukiennicki co 362 min (przy czym chłopak zmienił ligę, klub...)
ps. 2 nie zamierzam dyskutować z tobą na żadne tematy, wiec możesz sobie odpuścić swoje dyrdymały