Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2024, 12:57
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Jest lato, urlop, ciepło i długo się zastanawiałem czy chce mi się odpowiadać, a jeśli tak, to czy konfrontacyjnie.
Cóż. Jednak się udało. Szkoda, że tak. Pokazałam Ci czarno na białym do jakiego mojego stwierdzenia miałeś początkowo pretensje (triki) i na czym skończyłeś (oszustwa). Wypadałoby napisać „przepraszam” i zamknąć temat.

Ale postanowiłeś pójść w manipulację, przekręcanie i autorskie interpretacje cytatów wybranych i wyciętych pod tezę. Niczym gwiazdy intelektualnego trollingu tego forum. Z mojej strony kontynuacji nie będzie. Ludzi usiłujących wchodzić w tasiemcowe dyskusje z kolegami Markusem, Drozdem czy wolfy’m wrzucam do szufladki „może fajny ale jednak niezbyt ogarnięty”. Nie będę się kompromitował wchodząc w taką przepychankę z Tobą.

Jako Twój świeżo mianowany forumowy "prawnik z zacięciem biznesowym" doradzałbym Ci abyś najzwyczajniej w świecie kiedy gdzieś tutaj pada nazwisko Królewskiego odszedł od komputera albo chociaż zażył meliskę przed zamieszczeniem wpisu, a już na pewno nie pisał w takich wątkach po alkoholu. Kiedyś ktoś nie wytrzyma i zrobisz sobie w ten sposób krzywdę.
To jest groźba? Uspokajam niniejszym kolegę. Myślę, że dobrze wiem co mogę napisać a co nie (stąd irytacja wkładaniem mi pod klawiaturę „oszustw”). Piszę o Prezesie tysiąclecia wyłącznie to co wynika z publicznie dostępnych liczb i wypowiedzi. Gdybym pisał wszystko to co się w branży o Synerise, jego prezesie i ludziach za nim stojących (dających mu kapitał) mówi to wypadłbyś z butów. Ale, że to tylko lepsze lub gorsze teorie i domysły to zostawiam dla siebie. Właśnie po to, żeby mi nikt nie zrobił krzywdy.

Albo znajdź sobie zajęcie zastępcze. Może być próba odgadnięcia kim jestem i czym się zajmuję - widzę, że sprawia Ci to przyjemność, a ponieważ jestem człowiekiem o wielu wykształceniach, zawodach i jeszcze większej liczbie obszarów zainteresowań, będziesz miał zajęcie na kolejne miesiące. Oczywiście mógłbyś też o to zapytać, ale teraz już raczej nie miałbym serca odbierać Ci przyjemności z samodzielnego odkrywania.
Wielu wykształceniach i zainteresowaniach? To może jdnak warto skupić się na jednym? Zbyt wiele zaniża poziom co nam ewidentnie wychodzi przy dyskusji o przełożeniu teorii na realne życie biznesowe.

Zdradzę Ci straszną tajemnicę, która może wywrócić Twój świat, którego obraz z tej dyskusji wyłania się tragiczny. Z narzędzi prawnych korzysta się czasem także dlatego, że jest ku temu jakaś mniej lub bardziej obiektywna potrzeba, którą nie zawsze jest próba ukrywania, mataczenia ani cokolwiek związane ze złą wolą
Mi nic nie musisz zdradzać. Szykuj raczej argumenty dlaczego Szef dalej ukrywa swoje sprawozdania mimo, że zaraz będzie dwa miesiące po terminie. Trochę się będziesz musiał nagimnastykować. A z każdym tygodniem (nie wątpię, że będą) więcej.

Ja z przyjemnością poczytam jakież to „obiektywne i zrozumiałe” czynniki są powodem łamania obowiązującego w tym kraju prawa.
Odpowiedz cytując