Nie wiem co ty masz z tym kakałkiem, może w kakałko to cię ktoś w domu dopychał czy coś
Ty piszesz o jakichś kretyńskich skrajnościach. Oczywiście, że nie każdy ściągany Hiszpan to Rodado czy Carbo. U nas przez ostatnie 2 lata przewinęło się ich z 15tu. Przed transferem nigdy nie masz pewności to jest zawsze mniejsze lub większe ryzyko. Tak samo ryzykiem jest stackować Hiszpanów. Moskal nie jest kretynem. Skoro wie, że takie coś może (ale nie musi) przynieść problemy to czemu nie ma sięgnąć po inne narodowości?
Co do mentalu - James to jest przede wszystkim Nigeryjczyk. Jest takim samym Hiszpanem jak Lewandowski jest Niemcem. Oczywiście będzie mu łatwiej się dogadać z naszymi Iberyjczykami bo zna język, ale wątpię, aby obracał się w tych samych kręgach towarzyskich co oni, co moim zdaniem jest dobrą rzeczą.
Ja nie zamierzam więcej z tobą polemizować. Dla mnie wystarczy to co zrobił Moskal. Jak poskładał tą drużynę. Zostawił paru gości od grania na pianinie, wypierdzielił wszystkich Hiszpanów, którzy nie stanowili o sile Wisły Kraków, wywalił zgniłe jajo (tym razem polskie), które generowało kwasy w szatni.
Teraz będzie grał polskim drewnem wymieszanym z kilkoma goścmi od gry na pianinie.
Wynik zrobi lepszy niż twój ukochany Rudy Rydz, głównie dlatego, że zachowa odpowiednie proporcje. Jestem o tym przekonany, że baraże to jest absolutne minimum co zrobimy w tym sezonie.
Jeśli oczywiście nie widzisz co robi Moskal do spółki z Królewskim teraz to masz tu zestawienie narodowości z naszych pierwszych meczy za Rudego i Moskala.
Pierwszy mecz Rudego ze Stalą w składzie Wisły :
1 Szwed
1 Albańczyk
7 Polaków
7 Hiszpanów
Pierwszy mecz Moskala z Polonią :
1 Szwed
1 Białorusin
2 Hiszpanów
11 Polaków
Drugi mecz Rudego z Tychami :
1 Szwed
1 Albańczyk
7 Polaków
6 Hiszpanów
Drugi mecz Moskala ze Zniczem :
1 Szwed
1 Białorusin
1 Węgier
1 Grek
1 Portugalczyk
2 Hiszpanów
9 Polaków
No ni chuja nie widać różnicy w ilości Hiszpanów pomiędzy drużyną Moskala a Rudego

A to, że błyszczeć w drużynie Moskala dalej będą Rodado i Carbo to dla mnie oczywiste. Oni są od grania na pianinie. Fajne nuty im wychodzą niech grają dalej.
Jeśli myślisz, że wybór Moskala nie miał wpływu na to jacy zawodnicy tu przychodzą no to oświecę cię. Miał i to kluczowy.
To Moskal wolał Mikulca od Junki i Biedrzyckiego od Sratataty. No Szok !
Ty tu za Rudego piałeś z zachwytu nad naszym trenerem, w każdym meczu pieprzyłeś o tym jaki to wspaniały poziom gry prezentujemy, a teraz co mecz Moskala tylko krytykujesz jacy to jesteśmy słabi. Zobaczymy na koniec rundy ile było warte to twoje pieprzenie. Tabela pokaże sama. Zaraz się okaże, że Kazimierz Moskal wjedzie z polskim drewnem z buta conajmniej do baraży bez 7 Hiszpanów w składzie, bez recyrkulacji gałeczki, niesymetrycznego ustawienia czy wybitnej jakości i profesjonalizmu, które tylko taki wybitny fachowiec jak Rude mógł posiadać