wolfy napisał(a):

|
Nie pomyliłem się w ocenie Rude, nadal podtrzymuję że poprawił zdecydowanie grę po Sobolewskim. Ale przecież nie o to chodzi.
|
Faktycznie, nie o to chodzi. Zwykle, na całym świecie, w tej grze chodzi o wyniki. Które Rude pogorszył nawet w stosunku do Sobolewskiego.
I znowu, tak jak z Brzęczkiem, ta sam śpiewka z Twojej strony. Tak poprawił grę, że mieliśmy tylko czekać, zaraz się rozkręci, zaraz przyjdą wyniki.
Wyniki nie przyszły nigdy. Te wszystkie opowieści, które tu wpisywałeś o mitycznej poprawie jakości gry, okazały się mrzonką, Nie miały żadnego przełożenia na wynik.
Taki z Ciebie "analityk", że j
akimś cudem zawsze jak widzisz poprawę gry u jakiegoś trenera, to ten trener nie ma wyników.
Przeciętny człowiek przy takiej skuteczności powinien się zastanowić nad tym, czy w ogóle ma jakieś pojęcie o tym, o czym się wypowiada z pozycji (urojonego) autorytetu.
Cytat:
|
Doprowadziłem do furii Ciebie i kilku innych tym że nie zacząłem w niego nawalać od samego początku. Bądźmy odrobinę uczciwi.
|
Bzdura. Akurat ja w Rude jakoś specjalnie w trakcie rundy nie nawalałem, nawet w pewnym momencie pisałem, że jest szansa na to, że to może wyglądać lepiej.
Tyle tylko że zawsze twierdziłem, że ostatecznym miernikiem jest wynik, a nie jakaś bliżej nieokreślona poprawa gry, która nie przekłada się na nic oprócz wrażeń artystycznych u "analityków" - dlatego wyraźnie pisałem, że ja go będę rozliczał na koniec, jak będzie wiadomo jaki jest ostateczny efekt jego pracy.
Nawalałem za to w Markusa, i owszem, za udawanie, że znajomość ligi nie istnieje i nie ma wpływu, ale nigdy nie twierdziłem, że jest w czymkolwiek decydująca.
Ale, o ile wiem, zawalanie w Markusa i jego tezy nie jest tożsame nawalaniem w Rudego, zwłaszcza jeżeli do nawalania w Rudego używałem jako argumentu słów samego Rudego
Cytat:
|
Właśnie nie chcę żeby Moskala oceniano tymi samymi chorymi kryteriami, nie atakowano tymi samymi bredniami że "da się z tym składem awansować bez problemu".
|
Zakładając, że to będzie ten sam lub porównywalny skład, niewątpliwie - kryteria powinny być zachowane.
Ale to Ty usiłujesz teraz wrobić wszystkich w utożsamienie składów, choć skład Moskala na tę chwilę jest jedną wielką niewiadomą i, wedle wszelkiego prawdopodobieństwa, będzie słabszy.