wolfy napisał(a):

|
Zmieniła się gra ofensywna. Pogorszyła się gra w obronie w ostatnich meczach (tak jak u Sobolewskiego pod koniec zeszłego sezonu - presja).
|
Ergo, Rude właściwie nie zmienił niczego kluczowego w stosunku do parodysty.
Cytat:
|
Co można wywnioskować masz wyżej - trzeba wreszcie ściągnąć obrońców na poziomie top pierwszej ligi, nie pozycji spadkowych. Plus defensywnego pomocnika.
|
Zaje*isty plan. Zatrudnijmy lepszych piłkarzy. Ze też nikt do tej pory na to nie wpadł, a to takie proste. Zwolnić 5 piłkarzy i znaleźć 5 lepszych.
No dobra, a teraz zejdźmy na ziemię.
Cytat:
|
Twoje próby sprowadzenia tego tylko i wyłącznie do plebiscytu Rude dobry/zły są żałosne.
|
W ogóle mnie nie interesuje plebiscyt Rude dobry/zły. Interesuje mnie w tej chwili Twoja konsekwencja. Za Sobolewskiego to wszystko była wina parodysty Sobolewskiego. Za Rudego, ci sami piłkarze grają w obronie jeszcze gorzej, ale Rude nie ma z tym nic wspólnego, to wina słabych piłkarzy, Tych samych piłkarzy.
Jesteś w tym równie konsekwentny, co Markus w ocenie Kiko.
Mnie nie zależy na żadnym dobry/zły/neutralny. Mnie zależy na tym, żeby obiektywnie i uczciwie, przy użyciu tych samych miar oceniać to, co Rude, Sobolewski, Kiko, Królewski itd. zrobił dobrze, a co zrobił źle. Krok po kroku. Bo każdy z nich zrobił coś dobrze, każdy coś źle. To, jaką sobie ktoś potem na tej podstawie wyrobi całościową opinię, to jego prywatna sprawa.
Apeluję po pierwsze o dokonywanie takich analiz, a po drugie o uczciwość w tych analizach, a nie co chwilę zmiany podejścia, że jak przy Sobolewskim byłem na nie, to wszystko jest jego winą i wszystko spieprzył, ale jak już Rude był na tak, to wszystko, co przy użyciu tej samej miary byłoby też i jego odpowiedzialnością, to nagle jest winą wszystkich innych tylko nie jego.