Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2024, 08:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
widzę te pseudo intelektualne wysrywy Markusa.
Pseudo intelektualne "wysyrywy" produkowałeś i produkujesz tu przede wszystkim Ty:

S1meone napisał(a):
Nie byłem fanem Sobola ale na tą chwilę to Rudy może mu conajwyzej buty wypucować.Budujemy akcje z 3 stoperami w linii i wychodzącym między nimi Carbo i dziwary, że z przodu nic nie tworzymy, jak prawie pół zespołu zostaje w tyłach.... Wypierdzielić tego pieprzonego tchórza.

Rude jest zakochany w grze wahadłowymi i będziemy taką ostrożną grę uprawiać.
Oczy bolą.....
A chłop jest ślepy, dostał ostrzeżenie w poprzednim meczu ze Świtem i z Resovią robimy to samo. Jak dla mnie facet ma gadane, może znać się na taktyce, ale on nie potrafi dobrać piłkarzy do pozycji / taktyki do materiału. Jak dla mnie do wypierdzielenia w trybie pilnym. Jak zostanie na przyszły sezon to witaj 1 ligo na dłużej.
S1meone napisał(a):
Drozdy, Malkolmy, Leszki idą w zaparte
Jak na moje to wypieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerdolić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przetrzeźwieje w locie !!!! (c) ciało.
Idealny moment na danie szansy Jopowi. Szanse na awans bardzo małe, jedynie przez baraż. Duża szansa na pozostanie w 1 lidze. Rude wyników nie robi, jeśli mamy dać Jopowi szansę, to kiedy będzie lepszy moment niż teraz
S1meone napisał(a):
Generalnie jestem zażenowany naszą postawą i dziwię się, że Rude ma tu tylu popleczników podczas, gdy ani gra, ani wyniki się nie zgadzają.
S1meone napisał(a):
Wolfy : nie udawaj idioty. Jesteśmy w pierwszej lidze, praktycznie co mecz stwarzamy sobie małą liczbę sytuacji bramkowych i stąd wynikają nasze problemy. Nie wymagam gry jak za Kasperczaka, ale my tylko mecze przepychamy. (...) Co do Markusika. Ja wygłaszam swoją opinie nt naszej gry od początku rundy. Może i było mniej walki w tym meczu, a może sam Uryga musiał coś powiedzieć Cała reszta była na swoim stałym poziomie. Mało odważna gra do przodu, ospała gra piłką, dużo biegania w jednym tempie. Rude w pigułce. Zobaczymy co pokaże w kolejnych meczach. Jak na razie to ani wizualnie, ani punktowo się to nie spina.
S1meone napisał(a):
Oczywiście wygrywamy 2:1 bo nie bylo dwóch baboli Krzyżana - swietna gra, walka do końca, pokazali charakter!! Super trener, gratulacje, liżemy się po fiutach mniammm! Zrozumcie: My gramy cały czas mniej więcej to samo w każdym meczu!!!!!! Tyle, że akurat ostatnio zebralismy w papę!!
S1meone napisał(a):
Mi się nasza gra za Rude nie podoba.
Jesteśmy wybiegani ale brakuje dynamiki. Czytaj biegamy dużo, ale w jednym tempie. I tak samo gramy. Powoli. Dołóż do tego zostawianie 3 stoperów z tyłu w fazie konstruowania akcji i co mecz mamy piep**oną bryndzę.

To nie jest żaden kryzys, to jest rezultat!!

Za mocne treningi, niedopasowane do możliwości drużyny + zbytnia asekuracja w rozegraniu =Rude.
Pan trener znalazł sobie genialny moment na 'przesuwanie barier' możliwości naszych piłkarzy i pewnie to robi, tylko że to może dać efekt dopiero po czasie, a my tego czasu nie mamy!!
Przy obecnych obciążeniach oni dalej będą biegać jednostajnie i powoli. I będzie to wyglądać jakby im się nie chciało niestety. Bo tak to wygląda od początku rundy!!
S1meone napisał(a):
Powiedz mi czy ty naprawdę uważasz, że gramy ładnie za Rudego? Bo to, że nie gramy skutecznie jest niepodważalne
S1meone napisał(a):
My zagraliśmy gówno głównie przez autorskie kretynskie pomysły Rudego. Osłabia nas od wejścia wystawiając pilkarzy na nieoptymalnych pozycjach, bo tak bardzo jest zakochany w swoim ulubionym ustawieniu. Rude próbuje futbol na siłę na nowo wymyślać i pokazać jaki jest mundry. Niestety dla niego wychodzi to po prostu mega choojowo. Generalnie nie widzę żadnej różnicy na plus względem Radka.
S1meone napisał(a):
Markus to, że powtórzysz 30x że Carbo jest najlepszym pomocnikiem ligi nie sprawi, że to na pewno będzie prawda. Carbo jest dobry, ale na podobnym poziomie gra wielu pomocników w tej lidze. Skoro chcesz kogoś kto był w naszym zasięgu na podobnym poziomie - Polaka - proszę : Janusz Gol
Teraz też kolejne "mądrości", że Wisła wygrywa dzięki fartowi. Otóż na ten fart trzeba sobie zapracować, trzeba tworzyć sytuacje, mieć taktykę, która pozwala skutecznie bronić i operować piłką, zmuszać rywala do błędów cały czas aż do ostatniego gwizdka. Rude taką taktykę dla Wisły ma i ją wdraża. Wygrał 3 mecze z ekstraklasowymi drużynami, w każdym nasz zespół pokazał bardzo dobrą jakość gry pomimo pomyłek sędziowskich również i na naszą niekorzyść (z Widzewem to rywale powinni grać w dziewiątkę, a my mieć w regulaminowym czasie gry oprócz tego jeszcze ze dwa karne). Dodatkowo Rude świetnie zarządza meczem i umiejętnie rotuje zawodnikami, tak by zachować jak największą część ich sił.

Twoja dotychczasowa narracja legła w gruzach, więc daruj sobie kolejne kompromitujące przemyślenia i oceny.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując