Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2024, 12:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jacuś to ma 77 lat i jak dalej będzie ta starość postępować to kilka lat i telefonu sam nie wybierze. Nikt już się z nim nie będzie liczył, a w zasadzie to już teraz tak jest
Dziwię się, że nie zrozumiałeś tej sytuacji.
Wypowiedź Majchrowskiego o tym, że Miszalski jest kandydatem, z którym można się dogadać nie jest wypowiedzią odchodzącego na emeryturę staruszka, lecz de facto wypowiedzią tych wszystkich środowisk, na których pasku Majchrowski był przez ostatnie kadencje, czyli deweloperów, w tym tych wszystkich Strabagów, które mając Majchrowskiego na posyłki mogły robić interesy w Krakowie, a potem umieszczać na przystankach przed I turą informacje i plakaty dyskredytujące Gibałę.

Miszalski jest co prawda z PO, lecz jak większość członków KO wynika to tylko z tego, że chce z "niewielką pomocą przyjaciół" (jak prawie wszyscy w PO) robić własne interesy, kręcić lody, a wysoka funkcja tylko temu sprzyja.
Twierdzenia Majchra,
Cytat:
że wybierze kandydata, [który] przychodzi ze świata polityki, ale "daje gwarancję współpracy na rzecz miasta z wieloma środowiskami i nie zamyka się na niczyje argumenty"
są ukrytym przekazem, że powinno być jak było, czyli miastem będą rządzili deweloperzy, a wszystkie ważne decyzje będą rezultatem ich dążeń i ich interesów.
Są wskazaniem niby kandydata spoza układu (no bo przecież Kulig już odpadł), ale kandydata, który wręcz przebiera nóżkami, żeby do tego układu wskoczyć.
Jak dla mnie to "pocałunek śmierci", ale obawiam się, że spora część krakusów będzie myślała jak ty, że to nowy człowiek, który wniesie coś nowego do Krakowa.
Nie wniesie. Zabetonuje poprzedni układ, który aferą z plakatami przeciw Gibale wskazał, że posunie się do wszystkiego, do kłamstw, oszczerstw, oby nie więcej, żeby tylko poważnego kontrkandydata zagrażającego interesom układu udupić.

Nie jestem zwolennikiem Gibały. To nie moja bajka. Ale nie mam ochoty przyłożyć ręki do zabetonowania na lata poprzedniego chorego układu w Krakowie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując