wolfy napisał(a):

|
Wyjaśniałem już, ale liczymy tych samych rywali od pierwszego meczu Rude. Czyli mecze od Stali (wiem że Rude ma więcej meczy na wyjeździe i przez to trudniej).
|
Czyli porównujesz mecze rozegrane pomiędzy 5 sierpnia a 1 września 2023 roku z meczami rozegranymi pomiędzy 18 lutego a 16 marca 2024 roku?
Pomijasz ewentualne różnice w składach rywali i wszelkie inne różnice, jakie mogą mieć wpływ na końcowy wynik i bierzesz pod uwagę, spośród wielu innych zmiennych, jedynie osobę trenera?
Mógłbym też przytoczyć inną statystykę: w porównywalnym okresie od 18 lutego do 17 marca drużyna prowadzona przez Sobola zdobyła 15 punktów - 3 pkt na mecz, czyli o całe 5 punktów więcej niż drużyna Rude obecnie.
Grając z Arką, Odrą, Katowicami, Tychami i Skrą.
Żeby nie było: od początku popierałem osobę nowego trenera i nie mam zamiaru udowadniać, że Sobolewski był, lub byłby dzisiaj lepszym wyborem.
Natomiast, żeby go bronić nie szukam "statystyk" które mają pokazać, że Sobolewski był gorszy.
wolfy napisał(a):

|
Eksperci tacy jak Ty, Karherop i MaLk orzekli już że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude, ta zabawa ma pokazać jak bardzo jej nie ma. Na razie to tylko 5 punktów w 5-ciu meczach
|
Nieprawda.
Nie wiem, jak koledzy wymienieni przez Ciebie, ale podejrzewam, że się wybronią, ale ja nigdzie nie napisałem, ani nie orzekłem, że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude.
Co najwyżej pisałem, że nie widać, po przyjściu Rude, żeby styl gry (męczenie buły, daremny atak pozycyjny, walenie głową w mur) za końcowego Sobolewskiego i wczesnego Rude był znaczaco różny. A spodziewałem się rewolucji. Tylko tyle.
Ponownie wkładasz w usta swych adwersarzy poglądy, których ci nie głoszą, żeby tym łatwiej się z nimi rozprawić. Budujesz chochoła, którego potem atakujesz,
Napisz następnym razem: "
Eksperci tacy jak wymyślone przez mnie chochoły orzekli już że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude, więc mogę wyśmiać wymyślonych przez mnie ekspertów."