Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2024, 22:56
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Podobały mi się przerzuty między stronami. Wygląda na to, że faktycznie robią to co Albert Rude zapowiedział, żę będą "ruszać" formacjami przeciwnika by się zrobiła dziura dla naszych na podanie.
Bo tak się gra z (jak to ktoś określił) "pastuchami", czyli większością drużyn pierwszej ligi. To plus dobre SFG.

Czyli przeciwieństwo tego co graliśmy za Sobolewskiego, kiedy rywal zdążył wrócić truchcikiem, rozłożyć leżaki, rozpalić grilla kiedy nasi pracowicie podawali piłkę od obrońców do skrzydłowych i z powrotem. Zakładając że jej w międzyczasie nie zgubili to na koniec akcja indywidualna albo wrzutka do nikogo (bo atakuje większość drużyny ale wszyscy stoją jak kołki i nie ma komu podać) i rywal może zaczynać z piątki. I tak 90 minut plus co doliczy sędzia. Normalnie geniusz taktyki, mam do teraz obraz meczów wypalony pod powiekami.

Zobaczymy jak im będzie wychodzić w meczach o punkty, dzisiaj spoko to wyglądało, podczas gdy sparingi za Sobolewskiego to był skondensowany kał, tak jak mecze za jego kadencji. Po sparingach rok temu stwierdziłem zresztą że zawodnicy super ale z tym deklem na ławce nie awansujemy. Aż się serek oburzył czemu tak nienawidzę Sobolewskiego...

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jaro na X pisał, że szukali drużyn grających podobnie do większości 1-ligi.
Jak widać po dzisiejszym sparingu to skutecznie.
Poprzedni sparing też był żywcem wyjęty z największego pierwszoligowego dna a Rude stwierdził w wywiadzie po że przeciwnicy grali tak jak się spodziewali (czyli przeszkadzanie, zero gry w piłkę) i że jest bardzo zadowolony. Także dwa sparingi w punkt i piszę to bez ironii, po pierwszym miałem pewne podejrzenia ale teraz już wiadomo że o to chodzi.

Podejście Sobolewskiego "Jesteśmy Wisła Kraków i nie będziemy się zniżać do poziomu pierwszoligowego" i bełkot J.K o tym że lepiej byśmy sobie poradzili w Ekstraklasie niczego dobrego nie przyniósł. Pewnie dlatego że (uwaga) gramy w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.01.2024 o godz. 23:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując