Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2023, 00:44
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kurz ja rozumiem że trzymasz się twardo swojej tezy,że tak naprawdę wszystko sprowadza się do jakości i umiejętności piłkarzy i tak naprawdę tylko od tego zależy końcowy wynik ale jest tyle przykładów dowodzących że to bzdura.Tak jak nie załatwisz wszystkiego zapierdalaniem tak nawet mając niezły materiał ludzki niekoniecznie przełoży się to na oczekiwany wynik.Ten sam Wszołek,Josue czy Pekhart mogą zostać ligowym dżemikiem jeśli nie przygotuje się ich odpowiednio do sezonu i poszczególnych meczów,każe występować na pozycjach na których nigdy nie występowali albo zmusi do grania taktyką która niweluje ich atuty.
Nie jestem w stanie w każdej wypowiedzi przypominać o każdym detalu, który padł z moich ust na forum. Problem polega na tym, ze Wisła nie znalazła trenera (nie chce rozprawiać o Hyballi, bo z jego zwolnieniem jest tak jak z brzozą w Smoleńsku; każdy wierzy w co chce), który byłby w stanie oszukać przeznaczenie. Możemy zakładać, że wszyscy byli słabi jak Sobolewski, albo, że jednak nie i nie bez znaczenia był poziom sportowy zawodników. Doświadczenie, a ono jest najważniejsze, pokazuje, że nie byliśmy w stanie uciec z równi pochyłej. I tutaj pojawia się pytanie, czy nie jesteśmy w stanie zatrudnić nikogo, kto robiłby różnicę, czy nikt taki się nie garnie się do pracy w Wiśle? Wybacz, ja nie kupuję opowieści o Myśliwcach i innych wynalazkach. Moim zdaniem, trenerzy, którzy są w naszym zasięgu, nic nie zmienią. A nawet, jeśli istnieją gdzieś tacy, którzy daliby radę, to my ich nie wypatrzymy. Ponieważ największym problemem w Wiśle jest bezmyślność i brak... jakiejkolwiek fachowości.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 20.08.2023 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując