Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2023, 13:39
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli piłkarz ma jakość, to może być i z Tybetu. Skończmy z myśleniem, że Wisła musi mieć polski skład, najlepiej z wiślackim DNA.

O ile wyniki się będą zgadzać, to dla mnie pierwsza 11-tka może mieć 11 hiszpańskich nazwisk.
Wtedy masz walkowera za brak młodzieżowca.

Ok, ale przyjmijmy że bedziemy mieć też kilku mlodziezowcow. Wyobrażasz sobie kadrę np 30 zawodników w tym 26 Hiszpanów?

Po czym Kiko wylatuje i się taki twór rozpada. Już mieliśmy przykład tworu Pasieczno-Gulowego czy Valckxowego. Wszystko jest fajnie jak są wyniki.

Zachowanie balansu 50-50% w kadrze jest dla mnie optymalne. Przy czym nie wiem czy jest sens np trzymania Hiszpanów jakby mieli grzać trybuny i być tym 16 czy 18 zawodnikiem w kadrze.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. Inne myślenie już nie raz doprowadziło ten klub do problemów, a drużynę do przepaści. Bazowanie na "wiślackości" (Uryga, Ondrasek) i parytetach w kadrze niedawno stanowiło przecież jeden z powodów spadku z Ekstraklasy.

A szkolenie młodzieży w Wiśle od dekad NIE DZIAŁA i nic nie daje. Najlepszym przykładem Starzyński, Plewka i cały szereg innych nazwisk podobno "zdolnych talentów". Podobno.

Uczmy się na błędach.
A to Uryga doprowadził nas do spadku z esa? Litości.

W Wiśle Brzeczka na wiosnę już Polaków nie uświadczyłes.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.07.2023 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując