Arked napisał(a):

|
I tak Wisła grała w tej rundzie lepiej niż ktokolwiek się spodziewał. Fakt, że do końca mieliśmy szanse na bezpośredni awans był dla mnie czymś w co zupełnie nie wierzyłem przed rundą. Szczerze mówiąc nie wierzyłem nawet w baraże.
|
Grała - dzięki Kiko. Pomyśl lepiej gdzie byśmy byli, gdyby trzeba było co mecz wystawiać w pierwszym składzie Cisse, Młyńskiego i Żyro.
Problem z takim kupowaniem zawodników przerastających ligę jest taki, że grają, dopóki rywal sam nie jest dobrze poukładany. Wtedy te różnice indywidualne są najbardziej widoczne. Natomiast przy rywalach dobrze poukładanych, gdzie indywidualne umiejętności nie są już tak istotne, gdzie trzeba grać jako drużyna - nawet nie pierdlęliśmy.
Także tak, jeśli dalej chcemy mieć budżet x razy większy niż średnia i bić najsłabsze drużyny w lidze, to jasne, Sobolewski i jego sztab niech zostaną na kolejne 10 lat. Będziemy się jarać tym, jak ktoś zarabiający 120 tysięcy miesięcznie fajnie przedryblował trzech gości, co razem nie zarabiają nawet połowy tego.