Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2023, 10:24
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Od tego sezonu oficjalnie wprowadzone zostały regulacje FIFA dotyczące międzynarodowych wypożyczeń. Podstawowe znaczenie dla ustalenia okresu wypożyczenia mają daty okienka transferowego, do tego dochodzą regulacje dotyczące maksymalnej liczby rejestracji zawodnika w sezonie, więc daty mogą się rozjeżdżać w stosunku do 30 czerwca według potrzeb wynikających z długości sezonu w obu krajach.
Nie jestem specjalistą od przepisów piłkarskich. Wierzę, że jest jak piszesz przy czym ja pisałem o zwyczaju jaki zaobserwowałem, a nie o przepisach. Zwyczaj wynika zapewne z pokrywania przez kluby półrocznych czy rocznych okresów wypłat. Jeśli umowa jest inna to znaczy, że jeden klub dotuje w danej rundzie czy sezonie inny - prosta matematyka.

A w przypadku Hugiego jest tak jak napisano w komunikacie klubu. I to jest meritum dyskusji, a nie przepisy.

Przy czym to tylko taka mała zmyłka mająca pozwalać na dobry PR i budowanie zadowolenia kibiców. Kwota zupełnie nieistotna w obliczu całego budżetu, całkowitej dziury operacyjnej i finansowej. Dla mnie z kolei to kolejny sygnał jak traktować podawane komunikaty i przekazy. A traktować należy z rezerwą.

PS. Przy okazji tego mojego nadrabiania zaległości w ferie widziałem Twoją dyskusję z @Obserwator o umiejętności, możliwości i celowości przeprowadzenia restrukturyzacji zadłużenia. Nie wiem czy to wyłapałeś, ale pośrednio podsumował ją Jarosław Królewski mówiąc (ja widziałem dwa razy), że cytuję „restrukturyzację każdy de… potrafi przeprowadzić”. Także jest przesłanka aby wierzyć, że nie było szerokiego poparcia dla działań restrukturyzacyjnych w przeszłości i chyba można je wykluczyć w przyszłości.
Odpowiedz cytując