|
Cóż jedyny co miał jaja.Nie zmienia to postaci, że współodpowiedzialność za obecny stan rzeczy ponosi.
Przekładając z polskiego na moje.
1. Wisła nie zbudowała swojego DNA - czytaj oczywiście zbudowała, ale nie o takie jakie wszystkim chodzi. Obecne DNA można skwitować stwierdzeniem "Czy się stoi czy się leży rodzinie, znajomym, legendom i komu tam jeszcze się należy".
2. Wisła spadła z najwyższym budżetem - przyczyny patrz pkt 1.
3. Wiśle potrzebne jest przywództwo - czytaj przez 4 lata kwitowałem politykę JB, który krył się za pozostałymi właścicielami rozmywając odpowiedzialność. Czas by król wyszedł na cokół. Wtedy każdy zobaczy, że jest nagi. JK jako jedyny ma coś do stracenia, kiedy będzie kojarzony z przegraną.
4. Władek miał chwilę w której się zdrzemnął i gadał głupoty - elegancko skwitowane możliwości intelektualne prezesa.
5. Od 30 września jestem poza grupami (jak rozumieć należy odcięty od informacji z klubu) - piękna kwintesencja zarządzania - kto nie z mieciem tego zmieciem. Najbardziej kuriozalna część wypowiedzi jak dla mnie, właściciel odcięty od źródeł informacji wewnątrz klubu. Takie ostrzeżenie dla Socios w kontekście miejsca w radzie nadzorczej - dowiecie się tyle ile Wam pozwolą się dowiedzieć.
A poza tym jest dziura budżetowa, ale nic to, klub sobie poradzi, napisałem program wart miliardy itd itp. Otrzeźwienie było, ale nie całkowite. Pytanie czy to częściowe otrzeźwienie czy chłodna kalkulacja.
|