Piknik1906 napisał(a):

Nie ma sensu dyskutować w sytuacji w której gdy ja piszę o tym, że Błaszczykowski dużo wniósł w pierwszym okresie, to w odpowiedzi czytam, że nic nie wniósł w 2021 i później.
|
No właśnie że wniósł w 2021 i również w 2020, ale dużo złego. A konsekwencją tych działań swoich, brata i wuja była strata w 2022 roku 10 mln zł jakie dostaje się za grę w Ekstraklasie, jeśli już tak wszystko kochasz przeliczać na pieniądze.
Piknik1906 napisał(a):

|
Nie ma sensu wymieniać opinii, gdy warte pewnie dziesiątki, a może setki tysięcy usługi firm Trio to ânorma i naturalny porządek rzeczyâ, o którym nie ma sensu wspominać, za to bilet za 19 pln (z czego pewnie połowa to koszt zorganizowania meczu) to warte najwyższego uznania wsparcie.
|
No nie ma sensu skoro rzucasz takimi faktami jak: "Królewski
podobno sam programuje niektóre systemy" to mogę odpowiedzieć tylko że "u was podobno biją murzynów"
A na drugie stwierdzenie że "Ich firmy też
chyba nie biorą wynagrodzenia, a obsługa IT czy usługi marketingowe tanie nie są." To na przykładzie ostatniego projektu koszulek, firma nie wzięła wynagradzania, ale w zamian klub zareklamował jej nazwę i udział w przedsięwzięciu co jest "usługą reklamową, która tania nie jest".
Dajesz 19 zł za bilet? Haha, kreujesz się na wielkiego doświadczonego życiowo pana ekonomistę, a tu widzę że wchodzimy na ulgowych biletach na najtańsze sektory
Piknik1906 napisał(a):

|
Czuję się za to darczyńcą płacąc składkę na Socios - obraża mnie relatywizowanie rzeczywistości i twierdzenie, że to transakcja nie darowizna bo ktoś w konkursach tam wygrywa Skyboxa.
|
Przecież ty sam relatywizujesz wkład zwykłych kibiców w przychody klubu, równając ich zaangażowanie do kwoty biletu ulgowego na mecz. Zresztą nie tylko kibiców, ale też sponsorów, którzy się reklamują. Ale jak Socios jest identycznie reklamowane na nośnikach klubu, to już niby co innego

Przekomiczny jesteś.
Piknik1906 napisał(a):

|
A Wasze widzenie świata najlepiej obrazuje fragment zakończony mądrością ludową: âbo właściciel musi dofinansowywać swój klubâ. Fragment, który każdego, kto wie po co są zakładane spółki rozbawia do łez. Przy czym jest to taki śmiech przez łzy bo ta âmądrośćâ pokazuje stopień ekonomicznej edukacji w naszym pięknym kraju.
|
A pan, panie "wyedukowany" jaką żeś nabył mądrość chodząc na tego Okocimskiego i Jezioraka, gdy klub był finansowany przez właściciela na małe kwoty i mówiono że brakuje w nim nawet na wodę mineralną? Jaką żeś nabył mądrość w latach 2016-2018 gdy klubem zarządzało zadłużone stowarzyszenie, zadłużając samemu klub na 40 mln zł? A z ostatnich 4 lat jaką?
Ja nabyłem właśnie tę, że jak Wisła ma grać w Ekstraklasie to jej "właściciel musi dofinansowywać swój klub". Nie ma w tym nic śmiesznego. Śmieszne jest raczej to co próbowali robić w ostatnich 6 latach właściciele klubu, niedysponujący odpowiednimi środkami by finansować grę klubu w Ekstraklasie.