Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2022, 23:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Można mówić że nie potrafimy, ale że nie próbujemy? Inne mecze oglądamy kolego

Ja jestem ciekaw ile musimy mieć spotkań "na zero" z tyłu aby paru kibiców potrafiło przyznać że poprawiła się u nas gra obronna a wyniki nie są kwestia przypadku ale wypracowanych schematów.

Teraz zagramy z Gieksa i okaże się że "rywal miał gorszy dzień" albo "wygraliśmy po błędach przeciwnika". Byle by nie powiedzieć że byliśmy lepszym zespołem tylko zawiodła skutecznosc.

I nawiasem mówiąc, widząc jak u nas stosunkowo małym nakładem jakości wygrywamy spotkania, tylko potwierdza jak poziom 1 ligi szoruje dna. To jest przepaść w stosunku do ekstraklasy, mniej więcej na takim poziomie, jak finansowo.
Oglądałem tylko drugą połowę meczu już po 1:0. Przez większość czasu stoperzy Odry stali na linii środkowej. A my zamiast to wykorzystać waliliśmy długą piłkę na Dude. Przez całą połowę może ze trzy razy była próba rozegrania więcej niż trzech podań. Dlatego piszę, że nie próbujemy. Jeżeli nas kasuje presing Odry to dobrze nie jest.

Sam zauważasz że poziom 1 ligi jest dramatyczny i to 0 z tyłu w dużej mierze właśnie z tego wynika. Mimo to chłop z Odry trafił w poprzeczkę niepilnowany na 8 metrze na środku bramki.

W każdym z dotychczasowych meczów byliśmy lepszym zespołem, tylko czy to jest powód do zadowolenia? Jeżeli założyć tak jak Brzęczek że 1 liga jest trudna to pewnie jest. Ale wszyscy widzą po tych pierwszych meczach że poziom piłkarski jest dramatyczny. Dlatego płacze, że mamy słaby skład to jakiś kosmos. Każdy kto zagrał kilka meczów w Ekstraklasie powinien wciągać pierwszoligowych przeciwników nosem. Patrz weteran który wszedł w Odrze.

Potrzeba tylko trenera który tą różnicę w poziomie taktycznym i technicznym będzie potrafił wykorzystać. Nie zadowoli się 1:0 i murowaniem, bo to ryzykowne. Tylko na tle tych mizernych przeciwników, walecznych ale mizernych wyćwiczy schematy gry zespołowej, rozwinie potencjał młodych zawodników, stworzy fundamenty pod miejmy nadzieję przyszłoroczną grę o poziom wyżej.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Masz mylne wrażenie. Wyrzucenie 4 razy orła pod rząd to bardzo mało prawdopodobne zdarzenie. A nasze granie na zero z tyłu to wygląda na celową taktykę Wuja.
Taktykę można sobie mieć. Mnie chodzi o prawdopodobieństwo . Przy monecie jest 50%. A jaka jest przy murowaniu 1:0? Moim zdaniem też w tych okolicach, zwłaszcza kiedy murowanie polega na cofaniu się we własne pole karne prawie całą drużyną. Cztery razy się udało, ale kolejne 18 razy raczej się nie uda.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.08.2022 o godz. 23:28.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując