Wyświetl pojedynczy post
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2022, 13:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak obiektywnie, to Sadlok nie odstawał tak bardzo poziomem od Frydrycha, zwłaszcza jak Brzęczek przestał wymagać od nich rozgrywania piłki (czego żaden z naszych nie umie, najlepszy byl tutaj Mehremic którego Gula pogonił). Po prostu, tak jak z Boguskim - jak zawalił, to wszyscy mu kołki na głowie ciosali, jak zagrał dobrze to i tak niektórzy się dowalali na siłę. Frydrych też zawalił sporo bramek a to co zrobił z Rakowem to już kryminał. Sadlok po takim meczu byłby równany z ziemią, a pepikowi najwyżej kilka osób zwróci uwagę.

Sadlok na pierwszą ligę byłby świetną opcją o ile będzie chciał i finansowo się dogadają. Podobnie Ondraszek, Kuvejlić, Fazlagić też mogą się przydać, tak jak młodzi. Kwestia chęci i finansów.

Podobnie jak utrzymanie w Ekstraklasie, tak i awans w pierwszej lidze wywalcza się regularnym punktowaniem z drużynami z dołu i środka tabeli. Do tego nie potrzeba wirtuozów, ale na pewno piłkarzy z charakterem którzy nie odstawią nogi.
Nie twierdzę inaczej, Frydrych zawalił nawet dwie bramki z radomiakiem, miał sporo błędów to fakt niezaprzeczalny. Sadlok po przyjściu Wuja grał niespodziewanie dobrze, dlatego napsiałem "w ciągu ostatnich 4 lat" - chodzi o całokształt , a nie ostatnie pół roku. Frydrych zapewne odejdzie, ale Sadlok coś wspominał o chęci bycia postacią zapamiętaną przy R22 coś ala Głowacki, tak więc dlatego domagam się, aby został i walczył, tym bardziej jak takie deklaracje złożył Ondrasek.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Biegański
Gruszkowski - Sadlok - Szota - Wachowiak? (ktoś nowy?0
Starzyński - Fazlagić - Plewka - ktoś nowy - Młyński
Ondrasek? Ktoś nowy?

tutaj zapomniałem dodać, ze podobnego składu się spodziewam, tylko mam obawy czy on podoła w 1 lidze. Mam mieszane uczucia. Dodatkowo nie wiadomo co się wydarzy po sobotnim meczu, jak piłkarze podejdę pod sektory, padną bardzo mocne słowa, może coś więcej - jak taki Frydrych usłyszy wyzwiska i rózne wyp itd to wątpie, aby ktoś został z tej całej rzeszy, zagranicznych najemników, a dobrze, aby ktoś prócz tego wyżej wymienionego składu mimo wszystko został i pomógl w walce chciałoby się napsiać o awans, ale jakie będą plany dowiemy się w najbliższych tygodniach :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2022 o godz. 13:54.

Odpowiedz cytując