Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2022, 09:41
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Fajnie jakby w następnych meczach przeciwnicy dawali nam tyle miejsca, co nasi obrońcy Płockowi. Brakowało tylko, żeby czerwony dywan na środku położyli.

U nas jak ktoś był w polu karnym i był choćby obok piłki, to obok zawsze było 2-3 rywali, więc ani oddać dobrego strzału, ani dokładnie zagrać. A w naszym polu karnym to sobie trening strzelecki mogli urządzać.

Ja wiem, że obok nas w tej lidze gra kilka drużyn na podobnym poziomie, więc spadek o dziwno nie jest jeszcze przesądzony, ale w najwyższej lidze rozgrywkowej grać taki kryminał w obronie?
To jest abecadło obrony, że obrońcy powinni się skupić nie na gościu co ma piłkę, czy na piłce ale na zawodniku którego ma się do krycia (czyli tego który jest na wolnej pozycji) i to nam załatwiło wczorajszy mecz. Oczywiście Manu zrobił co zrobił i chyba on sam nie wie czemu ta jego ręka poszybowała na moment do góry. Jeśli chodzi o Szota to już jest któryś raz z kolei kiedy jego wejście osłabia drużynę w ofensywie ale też w obronie. Do tego został rzucony na lewą stronę i można było w ciemno założyć, że przy jego stylu gry i dominującej prawej nodze i braku elastyczności lewym skrzydłem to on się nie będzie przedzierał czy też współpracował ze skrzydłowym. Szot ewentualnie może coś wnieść na prawej stronie obrony ale i tak póki co pewnego poziomu nie przeskoczy.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując