Wyświetl pojedynczy post
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2022, 11:00
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Transfer Biegańskiego, to też jest po części to co ja piszę. Jest decyzja - bierzemy młodego, ale już otrzaskanego w dorosłej piłce bramkarza. Udaje się go ściągnąć. Każdy liczy się z tym, że chłopak jest młody, będzie popełniał błędy, ale wierzymy w niego i ten transfer idealnie wpisuje się w to, co mówią o polityce klubu działacze - ściągamy młodych, pozwalamy im wypłynąć na szerokie wody i sprzedajemy z korzyścią dla wszystkich stron. Wierzymy, że będzie się szybko rozwijał pod okiem trenera bramkarzy i będziemy mieli z niego pociechę.

Jaka jest kolejna decyzja transferowa?

Ściągamy Rosę.

A kolejna?

Ściągamy Kieszka.

Po co? Żeby wzmocnić rywalizację? No chyba nie po to ściąga się najlepiej opłacanego piłkarza drużyny. Do pierwszego składu? Po co zatem ściągać młodego nie mając rezerw? Żeby siedział na ławce? Żeby się "uczył" od Kieszka siedząc na ławce? Po co ściągać Rosę? Mamy przecież jeszcze Buchala. Wiem, że poziom ww jest zupełnie inny, ale to nie zmienia faktu, że ciągle są oni w kadrze Wisły i trzeba coś z nimi zrobić, a nie doprowadzać do sytuacji, że w drużynie jest 4 bramkarzy i 2 napastników.
Bo bez rywalizacji tenże Biegański mógł wyglądać jak w pierwszych kilku spotkaniach mając za plecami Buchala i Rosę. Nie wydaje mi się też, żeby Kieszek był najlepiej zarabiającym piłkarzem klubu – to,.że sobie latał excel po necie z wyssanymi z palca kwotami nie oznacza, że tak jest naprawdę.

Teraz sytuacja wygląda tak,.że mamy Biegańskiego, który pewnie za w jednym z najbliższych trzech okienek pójdzie na transfer. Za niego najprawdopodobniej do składu wskoczy Broda. Kieszek myślę, że przedłuży na jakimś etapie o rok (jeśli będzie plan sprzedać Biegańskiego szybciej) lub skończy karierę (wtedy na drugiego przyjdzie Broda). Broda też pewnie będzie szykowany pod sprzedaż i stąd plotki (czy już konkret?) o sprowadzeniu kolejnego utalentowanego bramkarza, chyba 16 czy 17 latka, do kadry juniorskiej. I taka strategia ma ręce i nogi, bo młodzi bramkarze to pozycja, z której zawsze można trochę grosza wycisnąć.

Rosa po prostu zastąpił Buchala i myślę, że dopóki będzie zadowolony, dopóty będzie pełnił taką.rolę. Michała chcieli wypchnąć z klubu od dawna, to przecież.dość oczywiste było.

Swoją drogą wyliczyłeś 4 bramkarzy (w tym Rosę i Buchalika), ale zapomniałeś i o Zdybowiczu i o Sobolu wśród napastników. Oboje pełnili taką sama.rolę jak bramkarze, przy czym mają 21/22 lata. Teraz pewnie będzie tak wyglądało, że FBF odejdzie, zostanie Kliment, Ondrasek i nowy napastnik, a ta dwójka pójdzie pod młotek (Zdybowicz) lub na wypożyczenie (Sobol). A za rok do składu być może dorzucą.Chełmieckiego w ich miejsce.

Innymi słowy, widać w tym jakiś pomysł. To czy będzie on wypalał to inna kwestia.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując