Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2021, 01:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ad. 1 . Ciśnienie mi skacze po meczu i utrzymuje się do rana. Później to już wywody na spokojnie.

Ad.2. Tutaj poruszyłeś ciekawą kwestie bo jednak zdarzają się takie przypadki , patrz np Atalanta Bergamo - po przyjściu Gasperiniego w sezonie 16/17 z drużyny słabej z miejsc 13-17 wskoczyla do top 4 serię A i utrzymuje się na dzisiaj grając najatrakcyjniejszą piłkę we Włoszech.

Taktyka ofensywna musi trafić na podatny grunt, dobra dyscyplinę taktyczna ale i kilku zawodników wchodzących w swoją życiową formę. U nas o żadnym tego nie można powiedzieć. Myślę że również całkowita przebudowa drużyny w lecie też nam nie pomogła.

A tym tle choćby Hyballa grał praktycznie tym samym składem na wiosnę co jesienią 2020, co mu pomogło w pierwszych kolejkach rundy.
Boję się, że to u nas nie do powtórzenia. Metaforycznie Atalanta miała już swój pierwszy milion, a my jeszcze go nie "ukradliśmy" . Ale wynik imponujący. Wartość od tamtego czasu wzrosła z 80 mln EURO do ponad 400. Mam jednak wrażenie, ze jak jesteś we Włoszech drużyną z drugiej połówki tabeli i zarządzasz klubem o wartości 80 milionów EUR, nawet w dużo silniejszej lidze łatwiej odnieść ci sukces, niż tutaj. Atalanta sprowadzała utalentowanych młodych Włochów, (mających odpowiednie umiejętności w przeciwieństwie do naszych młodzieżowców) którzy później są w cenie ze względu na rynek, z którego pochodzą, a także wyróżniających się piłkarzy z mniejszych lig, nie gorszych niż Włoscy, a wielokrotnie tańszych. Z dobrym dyrektorem sportowym i trenerem, a także super pomysłem na drużynę odnieśli sukces.
Odpowiedz cytując