Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2021, 08:01
Cytat:
1) te kilka milionów do przodu w perspektywie 5 lat (3,5 mln x 5 lat ) to mniej więcej tyle ile wynosza nasze obecne długi - czyli przy dobrym wiatrach za 5 lat jesteśmy wolni od jakichkolwiek zobowiązań z przeszłości ( a sądzę że stanie się to i tak max za 3 lata, a może i wcześniej). To nic nie znaczy?
Finansowo znaczy dużo. Może nawet się to przełożyć na to, że będzie nas stać na transfery gotowkowe czy wyższe płace - lepsi piłkarze. Jednak na ten moment sportowo, ani za kilka lat sportowo też to gwarancji nie daje na poprawę wyników. Chodzi mi o to, że długi spłacamy już od 2,5 roku, dlug maleje ale póki co nie ma to przelożenia na sportowe aspekty.

Tak samo jak zatrudnienie Hyballi, Obidzinskiego itd nie przelożyło się na wyniki. A mialo być tak pieknie.
Także jak ktoś się podnieca stanem obecnym, bez rozegrania jednego meczu, jednej rundy, sezonu, czy dwóch sezonów to żeby sie nie obudził z reką w nocniku jak to miało miejsce po Niemcu...

Takich wspaniałych otwarć w Wiśle to ja już przeżyłem dziesiątki, a skończyło się na Maaskancie, Valcxsem, Bednarzem, Stolarczykiem czy Hyballą. I to nie jest defetyzm, tylko realna ocena sytuacji, a nie słodkie polskie .......enie i lizanie się po jajach. A u nas w Polsce jak zawsze, najpierw podnieta i pompowanie balonika, a po jednym meczu zdziwienie, że znowu nie wyszło. Będa wyniki, to będzie znaczyło, że wszystko zostało zrobione idealnie, póki co jedynie teoretycznie jest idealnie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2021 o godz. 08:06.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując