Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2021, 11:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kolego śledzę - ale co to ma do rzeczy. To my tu "bundeslige" zbudujemy? Owszem kilka rzeczy można poprawić, i osiągnąć poziom Pogoni czy Rakowa. Ale czy to są kluby a zwłaszcza wszyscy w nich piłkarze na poziomie tej ligi? Wątpię.
A kto mówi o budowie bundesligi, Pogoń ją robi Nie. Chciałem podkreślić fakt, żę w Pogoni zatrudniono trenera z zachodnimi standardami. Tak jak teraz w Wiśle. Pierwsze co zrobił Runjaic to wprowadził intensywniejsze zajęcia. Tak jak Hyballa w Wiśle. Obaj zwrócili uwagę, że tu się truchta a nie biega. Pierwsza reakcja piłkarzy Pogoni była: tak intensywnie nie trenowaliśmy. Tak samo jak teraz w Wiśle. Nie od razu Pogoń zaczęła wygrywać. mieli serię 10 meczów z 1 zwycięstwem. I serię 8 meczów bez zwycięstwa. To jest normalne przy takiej zmianie intensywności. Zarząd Pogonii 2 kryzysy przeczekał - teraz zbiera owoce. U NAS CO PÓŁ ROKU ZMIANA - BRAK OWOCÓW. Wyskoczyłeś z Rujanicem, to ci chciałem pokazać, że świetnie zrobiłeś bo to bliźniacza sytuacja do tej teraz w Wiśle. Owszem

Cytat:
Wg mnie główny problem jest to co pisalem. Hyballa to "szołmen" guru a nie trener do cichej cięzkiej pracy jak Runjaić. W tym problem. Czy ktoś wielce słyszał o tym co się dzieje u niego w szatni? Pierze publicznie brudy? Robił swoje, krok po kroku a nie udzielał pierdylion wywiadów co to będzie po jednym okienku przygotowawczym.
Po primo wróć do pierwszych wywiadów sprzed 3,5 roku jak przychodził Runjaic i co mówił. W podobnym tonie się wypowiadał. Że kluczem będzie podniesienie wydajności drużyny, wybiegania, intensywności, bo w tym widzi braki.
Niemniej oczywiście Runjaic jest innym człowiekiem, wydaje sie opanowany itd, a Hyballa porywczy itd.
Ale powtórze: prowadzono rozmowy, Hyballa od razu oznajmił jakim jest trenerem czego wymaga od zawodników i jakim jest człowiekiem. Pierwsze wywiady i jak mantra powtarzał, że Wisła wie, ze jest porywczy, rządzi twardą reka itd, ale że widocznie Wisła kogoś takiego potrzebuje. KROPKA. Widziały gały co brały.
Mieli Skowronka potulnego. Mogli dać mu szansę naprawiać błędy itd? Mogli. Wczesniej Stolarowi Mogli.
Teraz Hyballi moga ? Mogą. Ale pewnie znowu zmienią. Życie. tak nic nie zbudujemy. Błędne koło.

Cytat:
Nie chodzi o jego wiedzę itd - ale tak jak pisałem mam przeczucie że to się z nim tu nie uda. Patrząc na jego profil psychologiczny i to jak mu się układało w poprzednich klubach. To nie Runjaic od ciężkiej pracy którą robi w ciszy. To showmen który musi błyszczeć.
No widzisz ty masz jakieś przeczucie, ktoś ma inne. A ludzie, którzy Hyballe zatrudniali doskonale znając jego profil psychologiczny podjęli decyzję, że mu dadzą szansę. Ja licze, że dadzą do końca kontraktu.
Akurat ciężką pracę Hyballa robi wzorowo. Robi to w ciszy Myślenic.
A, że na konferencji czy poza boiskiem jest showmanem W I E D Z I E L I O T Y M

Cytat:
Na razie po jego czystkach nie mamy kim grać i gramy piach. (obyśmy nie spadli). Przyjdzie kolejny zaciąg i pewnie sytuacja się powtórzy że połowe skladu wyjebie po 7 kolejkach na trybuny.
Nie mamy kim grać 20 osobowa kadra wychodzi w każdym meczu, szansę dostają nowi ludzie jak np Gruszkowski ostatnio. A to, że od razu wyznał się, że niektórzy zupełnie się nie nadają to CAŁE SZCZĘŚCIE, żę zrobił to tak szybko! Mam ci przypomnieć jak narzekaliśmy wszyscy na: Janickiego, Klemenza, Niepsuja, Chuce, Maka, Silve, czy Buchalika 100 razy wolę, że szansę dostaje Gruszkowski zamiast Niepsuja, Starzyński zamiast Maka czy Silvy, jak przypomnę sobie jak grali Janicki i Klemenz to mnie cofa w gardle i przy nich 100 razy bardziej wolę, że gra Kone, który rok nie grał, został odbudowany teraz niedawno fizycznie więc to jeszcze nie jest jego max. Do etgo cieszę się, że ktoś wreszcie pokazał miejsce w szeregu Buchalikowi, a dzieki temu na ławce jest młody Broda.
Przyszedł trener i to on wybiera skład. Z około 26 zawodników wybiera taką, a nie inną 20 meczową i ma do tego prawo. Do tego dostał cynk, że w lecie będzie czystka, o czym już dawno wymownie na tt poinformował Jażdżyński, delikatnie wbijając szpilkę wszystkim piłkarzom.
Odpowiedz cytując