Wyświetl pojedynczy post
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2021, 01:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A tak zapytam, a na jakiej podstawie miałby niby przerastać tą ligę? Bo chyba nie za wyczyny w lidze słoweńskiej, gdzie są może z 2 większe kluby. Reszta to kluby z 25 tysięcznych mieścinek. Tam można łatwo nabijać statystyki z "pół amatorami". Gdyby to była liga chorwacka albo serbska chociaż. Taka Olimpija to ma jedynie rywala w Mariborze, który zresztą ją częściej leje. Reszta ligi ta półamatorzy. Tak ze te statystyki to tak ostrożnie proponuje brać.
Na takiej podstawie, że przyszedł do podobnej ligi, co pokazuje m.in ostatni ranking lig, gdzie są obok nas. Przypominam, że Cracovia odpadła w europejskich pucharach z klubem z "mieścinki" która nie ma nawet 25 tysięcy mieszkańców. Stawianie Ekstraklasy "ponad kimś" patrząc na poziom i wyniki w europejskich pucharach w ostatnich latach jest dla mnie bardzo ryzykowne, żeby nie powiedzieć - szalone.

Obecnie Savić ma wkład przy bramce raz na pięć spotkań i to w momencie kiedy Wisła jest za Legią pod względem strzelonych bramek. Savić nie przerasta ligi, nikt go nie wskaże jako tego, który wyróżnia się w tej lidze, nikt nie powie, że zazdrości nam Savicia. Argumentu o "słabiutki, drobniki" to już tym bardziej nie kupuje - Luquinhas jest niższy, lżejszy, co nie przeszkadza mu w brania gry i robieniu różnicy.

Tylko, żeby była jasność, nie skreślam go, nie wrzucam do grupy szrotolotu, natomiast liczę na więcej bo na razie jest dla mnie nijak a chciałbym, żeby właśnie był solidny.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 01.03.2021 o godz. 01:35.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując