Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2021, 19:09
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jaki plan na młodego ma stary Buksa, czy chodzi o kasę czy o rozwój ? Zachowanie rodziny pokazuje , że chyba jednak chodzi o jak najszybsze nabicie $$ póki jest spore zainteresowanie. Dostali kasę za podpis, młody zgarniał co miesiąc 40 tys. ( ! ) a teraz podpiszą nową umowę , zgarniając kilka dobrych mln PLN za podpis ( nie licząc zarobków) i chyba na tym jego "kariera" się zakończy .

Jeżeli przejdzie do jakiegoś średniaka lub słabeusza z lig TOP5 to do drużyny juniorów lub rezerw, znając szkolenie na zachodzie to nawet tam będą się łapać za głowy po jakimś czasie jak bardzo nie jest gotowy do zawodowej piłki. Potem jakieś wypożyczenia do Seria B, C itp. i tyle byłoby z podboju zachodu , potem wróci w wieku 24 lat do ekstraklasy mając wciąż status wielkiego talentu.

Nie piszę tego wyładowując swoja złość bo Bukse mam w d.., zresztą o tym , że na nim nie zarobimy wiadomo było jak zmienił agenta. Po prostu patrzę na jego grę od kiedy wszedł do 1 zespołu i nie mogę znaleźć jakiegoś punktu zaczepienia , który pozwoliłby mi się zgodzić z tezą o ogromnym potencjale. Nawet gdyby jednak ten talent był bo ja się gówno znam to sorry ale dalej kariery nie wróżę. Kuba czy Lewandowski jak weszli do ekstraklasy to na pełnej k... Fakt , że byli starsi od Buksy ale jak na dłoni widać było u nich determinację. Póki co to ja widzę młodego Buksę za , którym chodzi ojciec z pieluchą do zmiany.

Mimo wszystko powodzenia a na Reymonta po wygaśnięciu kontraktu nie pokazuj się.

Ps. Jak za kilka lat będziesz miał żal , ze nie zrobiłeś kariery na miarę swojego rzekomego talentu to miej pretensje do starego , nazwy Wisła nie ośmielaj się nawet wymieniać w myślach.
lepiej bym tego nie napisał a buksa niech już szuka kontaktu z handzlikami i zającami...może znajda mu gdzieś miejsca
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując