Wyświetl pojedynczy post
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2021, 11:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Piast wyszedł obsrany jak żadna inna drużyna wcześniej.Po pół godziny podaliśmy im pomocną dłoń i gliwiczanie uwierzyli że nie ma sie czego bać.Jaga i inne drużyny juz takie wystrachane nie będą
To, że w kolejnych meczach nikt się przed nami nie położy tak, jak zrobił to Piast w pierwszej części wczorajszego meczu, to wcale nie oznacza dla nas tragedii. Widziałem dużo chęci do pressingu i względnie szybkie wyjścia z kontratakami. Więc jeśli Jagiellona wyjdzie bardziej ofensywnie nastawiona, to również możemy ją skarcić.

Bo na pewno przez pierwsze 30 minut pokazaliśmy w niedzielę ciekawy wachlarz rozegrań akcji. Było spokojne granie szeroko po obwodzie na uśpienie przeciwnika, ale było też przyspieszenie z dwoma dynamicznymi podaniami, które np. wyprowadziły Forbesa na dogodną pozycję (przestrzelił). Z drugiej strony były też kontry wyprowadzone w dobrym tempie, do których wychodziło wreszcie więcej zawodników, niż piłkarz z futbolówką przy nodze i ewentualnie jeden napastnik do zagrania.

Zastanawia mnie w tym wszystkim jednak druga połowa i brak dynamiki w ostatniej części meczu. Ja wiem, że nie da się biegać z wywieszonym ozorem przez 90 minut. Ale tak jak na samą poprawę gry u nowego trenera liczyliśmy, wszystkim nam chyba również zależało na dostrzeżeniu lepszej kondycji u zawodników. Mam więc nadzieję, że to pierwszy mecz i brak świeżości wpłynął na to, jak ten mecz wyglądał w późniejszych fazach, a nie że mamy się pogodzić z tym, że po 60. czy 70. minucie będziemy w dalszym ciągu odstawać fizycznie od rywali.
Odpowiedz cytując