Wyświetl pojedynczy post
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2020, 22:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak to jest ale ja ciągle slyszę, żeby zmienić trenera, w kadrze zmienić (chociaż tu się zgadzam bo Brzeczek nie ma wystarczającego autorytetu, kariery żeby być kimś dla pilkarzy światowego formatu jak Lewy, Szczęsny itd), u nas zmienić, w Legii zmienić, w Lechu zmienić. I co to daje?

Uważam, że sie powinno wywalić Skowronka ale smutna prawda jest taka, że ot nic nie da dlugofalowo bo problem nie leży w trenerze a gdzieś indziej. gdzie to się można domyslać, strzelać. To jest jak choroba, na ktorą nikt nie zna lekarstwa i na palę się diagnozuje i leczy.
Patrze bardziej perspektywicznie, może to wszystko musi być robione na jednym poziomie, tzn że jak pilkarze średni to i trenera jakiegoś średniego, żeby się rozumieli, uzupełniali, a nie filozofa czy zamordysty albo amatora? Może w zarządzie sa problemy i ise ryba od glowy psuje. Nie wiem. Ale od prawie dekady mamy non stop zlego trenera i złych pilkarzy... także coś tu jest nie tak.
Ale jakie domyślać, strzelać?
Problem leży w braku pionu sportowego, trąbimy o tym od 1.5 roku
Zarządzają klubem sportowi amatorzy, taka prawda
Jasne, klub uratowali, jasne intencje mają dobre ale na zarzadzaniu pionem sportowym się znają jak ja na strojeniu fortepianów
To że Kuba, Głowa byli super piłkarzami, są Wislakami nie znaczy że automatycznie znają się na transferach, wyborze trenerów
Amatorka totalna, pierwszoligowy trener, to pierwszoligowe wyniki
Proste, ot co
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując