|
Sezon jest od dawna spisany na straty. Chociaż szkoda, że nikt nie wykorzysta go na pracę i budowę zespołu. Sezon przejściowy nie musi być sezonem zmarnowanym. Z tą kadrą i z tym trenerem niewiele się osiągnie, to widać. Coś wygramy, coś przegramy, coś zremisujemy i tak sobie to będzie.
Stan kadry jest trochę wynikiem przebudowy drużyny i spłacania długów, a trochę przebudowy klubu i braku struktur (nie ma komu szukać, brak dyrektora sportowego). Z kolei wybór trenera jest po części również wynikiem kondycji klubu, ale trochę i specyfiki jego zarządzania. Lepszy trener pewnie miałby więcej do powiedzenia, a to niekoniecznie leży Błaszczykowskim - nawet jeśli nie potrafią się do tego przyznać przed innymi czy sami przed sobą. Podtrzymuję swoje zdanie, że wiele wyjaśni przyszłość trenera Brzęczka w kadrze. Dalej uważam, że przyjdzie do nas raczej jako dyrektor sportowy, ale w takim razie będą dobierać trenera pod niego i z nim.
Bardzo się cieszę, że nie oglądałem tej kopaniny. Jeśli klub nie traktuje tych meczów poważnie, ja też nie zamierzam, mam co robić. Serdecznie zachęcam Was, abyście przy następnej kolejce poczytali coś ciekawego zamiast oglądać mecz Wisły.
Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio edytowane przez czaro : 22.11.2020 o godz. 21:52.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|