czaro napisał(a):
|
Czas nieubłaganie płynie, ile jeszcze będziemy odpoczywać po akcji ratunkowej i dlaczego w ogóle mamy to robić? Dlatego oceniamy to, co dzieje się teraz, oczywiście z uwzględnieniem naszych ograniczonych możliwości i punktu wyjścia.
|
Dlaczego mamy im dać czas?
Bo gdyby nie trio, to dzisiaj w najlepszym wypadku zajmowalibyśmy 1 miejsce w trzeciej lidze. Czyli bylibyśmy na miejscu 52 W POLSCE.
Dzieki trio zajmiemy miejsce w najgorszym razie 16 - i sezon 2021/2022 rozpoczniemy w pierszej lidze. Gdyby nie oni zaczęlibyśmy (w najlepszym wypadku) w lidze II, a więc osiemnaście pozycji mniej.
Ile im dać czasu?
Ja uważam, że minimum rok-dwa. Jeśli nie spadniemy, i dług będzie malał - mają moje poracie. Ty widzę, że dałeś Dawidowi cztery miesiące, bo jedziesz po nim gorzej niż legioniści po Mioduskim...
Cały czas domagasz się też dyrektora sportowego z kwalifikacjami: zgłoś taką propozycję chociaż tutaj, albo przez socios. Podaj nazwisko gościa, za którego ręczysz, że poprawi jakość sportową i jego zatrudnienie wyjdzie nam na finansowy plus.
Bo te jęki, troche mi przypominają jęki pt "czemu nie kupią za grosze bramkostrzelnego napastnika, młodego - zeby go kiedyś sprzedać, ale doświadczonego i gotowego do gry - żeby od razu napierdalał po 20 goli w sezonie".
Wiesz czemu nie zatrudnią? Bo to nie jest takie proste, znaleźć taką osobę.
Albo inaczej: jest baaaaaaaaaaardzo ....a trudne.