Forenza napisał(a):

To chyba niewiele, jeśli drużyna strzeliła 46 gole ? a zawodnik gra w większości spotkań w sezonie? (zresztą przypominam sobie tylko 2 - asysta z Łks przy golu Brożka oraz w Zabrzu).
Kompletnie nie rozumiem przedłużenia umowy z Rafałem. Jego gra w przekroju całego sezonu pozostawiała naprawę wiele do życzenia - najczęstszym jego zagraniem była piłka do najbliższej ustawionego zawodnika albo wycofanie.. już nie mówię o ilości przeprowadzonych udanych dryblingów.
Dlaczego nie poszukaliśmy innej opcji? skoro poziom ligi z roku na rok leci łeb na szyje? naprawdę tak ciężko znaleźć przyzwoitego piłkarza / przypomnę, że obecnie w rankingu klubowym nasza ekstraklasa jest na 29 miejscu, zaraz przed takimi tuzami jak Liechtenstein czy Luksemburg.
|
A to wytłumacz dlaczego taki gość którego gra pozostawia wiele do życzenia, rozgrywa większość meczów w sezonie? Mamy trenerów sabotażystów? Bo nie rozumiem.
Nie poszukaliśmy innej opcji bo na porównywalną poziomem sportowym opcję nas nie stać. Pomijając, że Boguski to zawodnik mogący zagrać na każdej pozycji, nie strojący fochów, inteligentny, ułożony taktycznie, grający dla drużyny, mający szacunek kolegów i większości rozumnych kibiców. Fakt przedłużenia z nim umowy w obecnych warunkach to oczywista oczywistość.
Jestem przekonany, że odwdzięczy się za to zaufanie nie raz. Wiem również, że znajdą się w takich momentach leszcze, którzy będą z niego szydzić dokładnie tak samo jak po jego światowej klasy asyście przy golu, który dał nam utrzymanie.